View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Aug 10, 2007 9:47 am Post subject: |
|
|
napadlo ma, ze v tomto:
by sme by sme nechali v strede to logo Ford (mozno ho este zvacsit) a hore by bolo FUSION klub ... nemusi byt aj hore Ford, aj dole v logu Ford ...
a to FUSION hore by mohlo byt takym stylom ako mame na 5.dverach napisane FUSION, tym pismom ...
a v strede ta cierna by nemusela byt taka vyrazna, mozno tam dat taku mriezku, ako mame na autickach  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Aug 10, 2007 11:50 am Post subject: |
|
|
Inak tie loga neberte ako konecnu verziu ! su to len navrhy, na ktorych sa da vsetko uptavit, uplne vsetko. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
jandaxx
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 10:21 am Post subject: |
|
|
Mě osobně se teda líbí ten obrázek číslo 2, s tím, jestli by do jeho spodní části nešel zakomponovat název webu, jako je to na obrázku 3. Je to jednoduchý, přehledný, vkusný. |
|
Back to top |
|
 |
jader
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 5:09 pm Post subject: Logo |
|
|
Pridávam odkaz na logo ktoré som skúsil vytvoriť a ak by to bola nálepka tak by som bol ochotný si ju nalepiť aj na auto. Ak by niekto namietal proti tomu SK tak priatelia z ČR by si tam mohli dať CZ, resp. pre web by tam mohlo byť SK-CZ.
http://fotky.azet.sk/jader/ford-fusion/?i9=15e6751c4e39
pokiaľ by link nefungoval tak chodte na azet.sk, v sekcii fotoalbumy - voľný čas- autá hľadajte ford fusion, mám tam niekoľko návrhov loga ( to s obrysom a SK je asi to naj) + moje fotky k témam do ktorých sa zapájam. Ak budem vedieť ukladať fotky ( obrázky)priamo do príspevku tak to sem šmyknem.
Osobne si myslím že v ostatných logách treba akceptovať oba modelové rady . Model 2002 nemá také výrazné oranžové smerovky. |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Aug 13, 2007 5:48 pm Post subject: Re: Logo |
|
|
jader wrote: | Pridávam odkaz na logo ktoré som skúsil vytvoriť a ak by to bola nálepka tak by som bol ochotný si ju nalepiť aj na auto. Ak by niekto namietal proti tomu SK tak priatelia z ČR by si tam mohli dať CZ, resp. pre web by tam mohlo byť SK-CZ.
pokiaľ by link nefungoval tak chodte na azet.sk, v sekcii fotoalbumy - voľný čas- autá hľadajte ford fusion, mám tam niekoľko návrhov loga ( to s obrysom a SK je asi to naj) + moje fotky k témam do ktorých sa zapájam. Ak budem vedieť ukladať fotky ( obrázky)priamo do príspevku tak to sem šmyknem.
Osobne si myslím že v ostatných logách treba akceptovať oba modelové rady . Model 2002 nemá také výrazné oranžové smerovky. |
vdaka za namet, inak si tam uviedol na tych Sk zlu adresu webu, snad si to uvedomujes.
Ehm zase ty si to nebral asi ako logo, ale ako nalepku na auto akoze Slovensko Sk a Cesko CZ, vsak?
Inak znak fordu a pod tym adresa webu, to povazujes za logo Fusionistov?
P.S. fotky na forum sa davaju velmi jednoducho. najskor si ich daj niekde na web, aby kazda fotka mala nejaku adresu, napriklad www.adresa.sk/fotka1.jpg ... a potom tu adresu len vloz do prispevku medzi tagy [img] a [/img] resp. pouzi tlacitko img, ktore tu mas.
pr. [img]www.adresa.sk/fotka1.jpg[/img]
samozrejme fotka ziadna na forume nie je, lebo na tej adrese nic nie je  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
jader
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 6:34 pm Post subject: |
|
|
-sorry miesto .sk malo byť .org (rýchla práca)
-odkazoval som na to logo s obrysom fusiona hoci aj bez SK( obrys je spoločný pre oba modelové rady) ,
- predpokladám že logo klubu by v budúcnosti bolo možno aj na nálepkách resp. tričkách alebo čiapkách , osobne si neviem predstaviť akej farby by bolo tričko ak v logu je fialová, modrá , oranžová, ...( nehovoriac o nálepke na autá - tam by mali byť farby neutrálne (čierna, sivá, biela) aby ladili ku každej farbe auta), proste trocha estetického cítenia . Komplementárnosť farieb a farebný dizajn by mali byť.
-skúste vo vyhľadávači zadať fusion logo - hľadať v obrázkoch, niektoré su ozaj vydarené. |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 10:46 pm Post subject: |
|
|
mě se z těch dvou log nelíbí ani jedno. Oboje je to takové tvrdé, neosobní, studené. A měl bych i pár praktických výhrad.
První logo - nápis "Web and forum" je tak malý, že prakticky není čitelný ani v tomto rozměru. Zmenšete si to na polovinu a udělejte to jako výšivku na textil, to je neproveditelné . Slova "FORD" a "fusion" jsou napsaná písmem, které nemá s fordem ani s fusionem společného vůbec nic, i když použít jako "O" stylizované kola je zajímavý, i když nijak originální detail.
Druhé logo - to samé v bledě modrém. Aby v tom logu člověk viděl čelní pohledna fusion, toduž chce hodně fantazie a k tomu dobrou znalost vzhledu fusiona. Kolik lidí, kteří to logo uvidí, tohle pochopí? A zase praktická stránka dost špatná, ovál ford je malý, textura na "masce chladiče" se při zmenšení na normální rozměr slije do černé/tmavě šedé plochy.
Obě loga nehorázně plýtvají prostorem, to hlavní jev nich soustředěno na slabé polovině rozměru loga a ten zbytekje buď nic, nebo něco naprosto nepodstatného a nezřetelného.
Podle mě by bylo dobré si nejdřív udělat jasno, co tím logem chcete sdělit, jaké jsou hlavní informace, jaké ty ostatní, jak by to logo mělo na lidi působit.
Já za hlavní považuju, že se jedná o WEB a FÓRUM zaměřené na FORD FUSION. Doplnková informace, která se dá vyjádřit použitou grafikou, je to, že jde o amatérský projekt pakty nadšenců, kteří si na nic nehrají.
Takže logo by mělo zřetelně sdělovat hlavní informace a mělo by vypadat sympaticky.
Snad na tom nejste tak špatně, abyste museli vybírat logo ze dvou variant, kde jedna je špatná a druhá ještě horší.
První duliusův návrh byl sympatický a podle mě by se dal jednoduše upravit do zajímavé podoby. http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?p=1344#1344 _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Aug 14, 2007 8:21 am Post subject: |
|
|
chlapi, takze ten obrys je OK, snad suhlasi vacsina ... a co dalej?
musime sa pohnut dopredu ...
ake informacie dalsie maju byt na logu?
1. obrys
2. Ford Fusion (alebo len Fusion a logo Fordu, ako som pisal?) ...
3. web & forum, alebo klub? oboje?
4. cakam pripomienky ...
inak ja som to pisal, tie navrhy neboli vobec konecne. Bola tu poznamka, ze je tam mame pismo napriklad a podobne, ale ved tieto eci by sa samozrejme zmenili, aj pismo aj vsetko ...
mne sa napr. pacilo, ze namiesto pismena O tam bol pekny disk kolesa ... to by sa mohlo podla mna pouzit
farby ano, ako spomenul jader, neutralne ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Tue Aug 14, 2007 10:12 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | ... Bola tu poznamka, ze je tam mame pismo napriklad a podobne, ale ved tieto eci by sa samozrejme zmenili, aj pismo aj vsetko ... |
Nezlob se na mě, ale zrovna tohle by byla dost výrazná změna vzhledu celého loga.
A obecně, když někdo navrhne logo, na kterém nejsou ty hlavní informace pořádně čitelné, tak je někde něco špatně.
Vždyť přece není nutné vymýšlet překomplikované obrázky, jednoduchost může být předností. Ale v první řadě se domluvte, jaké konkrétní informace to logo má obsahovat, až pak má smysl tvořit nějaké grafické návrhy. Takže dokud si nevajasníte odpovědi na otázky v předchozím přípěvku, je podle mě vytváření loga plýtváním časem.
To logo nemusí obsahovat žádné textové informace, ty můžou být napsané pod ním. Podívejte se na www.fordclubs.cz (už funguje nová doména ) nebo slušná sbírka log je u klubových parterů http://cmc.fordclubs.org/partneri.htm _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
Hradečák
|
Posted: Thu Aug 23, 2007 11:22 pm Post subject: |
|
|
Já si myslím, že princip a kouzlo každého zdařilého loga je především jednoduchost.
Mně osobně se z návrhů, které zde padly nejvíc líbí:
s možností variace CZ a SK |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Fri Aug 24, 2007 7:49 am Post subject: |
|
|
Hradečák: já bych z toho loga odstranil horní polovinu - to obrovské "SK", protože to jeto, co tě první praští do očí ale vůbec nikam tě to nenasměruje, jenom si řekneš, že jde asi o něco slovenského (což zrovna není moc přesné). Ale SK nebo CZ může být kde co, to tě nijak nezaujme.
Zbytek by se dal použít, chtělo by to jen barevně doladit, ten znak Ford je v tom jak pěst na oko. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
pirat

|
Posted: Fri Aug 24, 2007 9:37 am Post subject: |
|
|
Ja by som ten ford znak odtial vyhodil je to tam ako past na oko. Radsej by som tam dal napis "Ford Fusion"
Edit: inak dobra praca este ma napadlo ze v ovalne by mohlo byt cele logo. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
 |
Maki

Joined: 09 Jul 2007 Posts: 124 Location: Kosice - Zelezniky
|
Posted: Sun Aug 26, 2007 8:57 pm Post subject: Re: Logo |
|
|
jader wrote: | Pridávam odkaz na logo ktoré som skúsil vytvoriť a ak by to bola nálepka tak by som bol ochotný si ju nalepiť aj na auto. Ak by niekto namietal proti tomu SK tak priatelia z ČR by si tam mohli dať CZ, resp. pre web by tam mohlo byť SK-CZ.
To velke SK si kazdy vsimne ako prve a je to tam zbytocne.
Nechaj len spodny obrazok a uved ako pisal Getrag FORD FUSION.
Este maly napad, pridaj tam svetla (velmi charakteristicky prvok Fusionu)
Uvidime, co to spravi.
Maki _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
 |
dj-double
|
Posted: Sat Sep 08, 2007 12:02 pm Post subject: |
|
|
skusal som aj ja nieco iba tak v rychlosti vytvorit a aspon z toho co uz tu na nete bolo nieco take jednoduche,asi nie,ale aspon som skusil,sice to sem neviem dat,tak to posielam duliusovi,nejake logo,ale inac sa mi zatial najviac paci to ktore zaslal dulius ( Pi máj 25, 2007 8:53 am ),jednoduche a dobre,tak zatial,a uz nieco schvalme,lebo mi utekaju fusionisti spred hypermarketov a podobne. _________________ SKYPE - dj-double
predtym : FORD Fusion 1.4i 16V Duratec, tango cervena,2006
FIAT Doblo Panorama,1,4 16V,biely šíp,mikrobus
SUZUKI Vitara 1,4 turbo,4x4,automat, 140 koni
TOYOTA Proace City Verso benzin,biela,96KW |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sun Sep 09, 2007 9:36 am Post subject: |
|