Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kontrolky Fusion 2003
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Liboro

PostPosted: Thu Jun 16, 2011 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

Tak prepínač stačí kontrolovať, rukou, nie je potrebné sa nan dívať a tie budíky svietia fakt výrazne Smile
View user's profile Send private message
SMITH

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Tak prepínač stačí kontrolovať, rukou, nie je potrebné sa nan dívať a tie budíky svietia fakt výrazne Smile

Ale cez deň to až tak moc nieje vidieť , tak sporadicky kontrolujem či som zapol svetlá . Tá kontrolka by mi bodla . Nedá sa dorobiť ?
Liboro

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

Dorobiť sa dá vždy Smile Stačí nájsť vhodné miesto na LED diodu a zručného človeka čo to zapojí... Inak opakujem sa, ale na novom modeli je tiež k ničomu tá kontrolka, lebo svieti už pri obrysových (parkovacích)svetlách, takže človek sa tak či onak musí presvedčiť či svieti Smile
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Pořád lepší svítit obrysovými než vůbec Very Happy

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
SMITH

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

2 Liboro: myslel so dorobiť do prístrojovky . Stavím sa že tam je predpríprava .

P.S. Nechodíš do PU ? Vydávam tu taký FOFU s ZA značkou .
Liboro

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

Keď svieti slnko na nu a je vidieť piktogramy tak tam žiadna taká nie je...Starší model má kontrolky iba v strede medzi budíkmi, ešte je možné že sú rozdiely, lebo napr. my máme zelené podsvietenie a červené ručičky, v starších od našeho(2005) boli s oranžovými ručičkami a inou grafikou, tam neviem ako to je.
Robbert

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 9:11 am    Post subject: Reply with quote

Já jsem pořídil modul automatického svícení a svítím pořád i když mám spínač světel v poloze vypnuto. Celé to stálo kolem 1200, což není tak moc a tyto starosti mě odpadají...
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003
Back to top
Liboro

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 10:10 am    Post subject: Reply with quote

Robbert wrote:
Já jsem pořídil modul automatického svícení a svítím pořád i když mám spínač světel v poloze vypnuto. Celé to stálo kolem 1200, což není tak moc a tyto starosti mě odpadají...

Je to totálne OT ale pri tom module mi prekáža, že to svieti vždy keď je naštartovaný motor, teda aj napr. na parkovisku keď si človek v zime kúri, v lete chladí klímou, ešte horšie v noci. Ak je to z výroby ešte je možnosť mať zapnuté parkovačky, ale stále človek svieti Smile Preto nad ním ani neuvažujem. To má napr dobre riešené BMW, že v polohe nula je zhasnuté, v polohe parkovačky svietia parkovačky a v polohe stretávacie sa po vypnutí kľúča automaticky všetko zhasne, teda zábudlivý človek nechá stále prepínač v stretávačkách a po naštartovaní hneď svieti a po vypnutí motora zhasne. A ešte pri odomknutí sa efektne zasvietia LEDkové angeleyes Smile Myslím, že aj Ford to tak má na novších modeloch Smile

Ku kontrolkám, naozaj starší model nemá ani predprípavu na takú kontrolku.
SEKYC

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Robbert wrote:
¨ Tak já jsem se těšil jak se popasuješ s těma philipskama -led,jak si sliboval v jiném tématu zde Laughing Laughing a že bych to od tebe okopčil Laughing Laughing ty sis teda dal ten modul.Ty světla se ti rozsvítí až když motor naskočí nebo tak blbě jako orig. v romstru při druhé poloze klíčku-startuje se z rozsvícenými světly teda záhul na baterku. Idea
Liboro

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

Sekyc, najmä je to záťaž pre halogény Smile
zdenal8

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Předpokládám, že se mu to rozsvítí v druhé poloze klíčku. Ještě před nastartováním. Mají to tak teď všechny nové Fordy na českém trhu už z výroby. Každopádně pokud má v Mondeu automatické svícení, tak tento krok s koupí toho modulu do Fusiona naprosto chápu.
Myslim, že baterka i žárovky to zkousnou.

www.fordfans.cz
Back to top
Robbert

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 6:57 am    Post subject: Reply with quote

SEKYC wrote:
Robbert wrote:
¨ Tak já jsem se těšil jak se popasuješ s těma philipskama -led,jak si sliboval v jiném tématu zde Laughing Laughing a že bych to od tebe okopčil Laughing Laughing ty sis teda dal ten modul.Ty světla se ti rozsvítí až když motor naskočí nebo tak blbě jako orig. v romstru při druhé poloze klíčku-startuje se z rozsvícenými světly teda záhul na baterku. Idea

Ne, já s tím neskončil. Já mám ten modul v autě už od novoty. Funguje tak, že se světla rozsvítí až několik vteřin po nastartování. Takže se mi občas stane, že se rozjedu a světla se rozsvítí za jízdy Very Happy.

Ty ledky chci řešit, ale odradilo mě to "učené" povídání o úhlech atd... Já chtěl ta světla namontovat zároven? s tím krytem mlovek, aby to nerušilo a nevystupovalo ven. Ale když jsem to tady četl...
Ty Philipsky mám na druhém autě a jsem max spokojený. Nelíbilo se mi to automatické svícení xenony. A je super, že tam jsou automatická světla, takže třeba při vyjetí do tunelu se světla rozsvítí a když se vyjede ven zase zhasnou tak po cca 100 metrech. Předtím to svítilo pořád, ale s omezenou svítivostí.
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
SEKYC

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Robbert tebe zaskočil tím "učeným" povídáním Hanýsek starší co,no mě taky Laughing Laughing a tak se pomalu loučím s mlhovkama Crying or Very sad a asi příští měsíc na to vlítnu s bráchou abych to měl do dovolený hotový. Jestli tam máš ten modul a funguje jak píšeš tak bych to neřešil,já to chci proto že zapomínám rozsvěcet-manželka má jako ty taky modul a moje předchozí auto mělo taky automatiku a já ted nesvítím Laughing Laughing
Robbert

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Přesně tak. Já chci LED kvůli šetření žárovek. Chci tam dát s lepší svítivostí Osram Nightbreakery, ale ty mají zase nízkou výdrž. Jedny žárovky už mám doma, teď se jen dokopat k těm ledkám. Ale až mě to přejde, tak asi koupím ty Philipsy a to, že budou kousek do strany řešit nebudu. nebude to sice košer, ale na minulém Mondeu mi to taky STK prošlo.
Ale to jsme úplně OT Very Happy
Díky adminovi za trpělivost.

Jinak jen pro názornost uvádím, jak vypadá Convers+ u Mondea s rozsvícenými světly:

Je tam i kontrolka i grafika.
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

SEKYC wrote:
Robbert tebe zaskočil tím "učeným" povídáním Hanýsek starší co,no mě taky Laughing Laughing a tak se pomalu loučím s mlhovkama Crying or Very sad a asi příští měsíc na to vlítnu s bráchou abych to měl do dovolený hotový. Jestli tam máš ten modul a funguje jak píšeš tak bych to neřešil,já to chci proto že zapomínám rozsvěcet-manželka má jako ty taky modul a moje předchozí auto mělo taky automatiku a já ted nesvítím Laughing Laughing

A co bylo myšleno tím "učeným" povídáním??? Sad Sad Sad
To že se snažím vyvarovat nesprávným umístěním LED světel problémům s policajtama případně na STK??? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Pak tady nemusíme nad ničím příště diskutovat. Exclamation Exclamation Exclamation
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum