View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Robbert

|
Posted: Thu Apr 05, 2012 12:21 pm Post subject: |
|
|
Ano, už je to zmíněno dříve.... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Thu Apr 05, 2012 12:57 pm Post subject: |
|
|
Robbert wrote: | Jenomže pak je problém v tom, že to nesvítí s osou vozidla a to je taky špatně... | Jen jestli si to nějak mylně nevysvětlujete, mládenci. Nikde snad není napsáno, že světla musí svítit přesně s podélnou osou vozu, to ani není téměř u žádného auta splnitelné. Mají svítit dopředu, jak jsem se tu dočetl. A s tou osou, podívejte se na světla některých velkých dražších aut. Jsou ozdobené řadou různě zakroucených diod, které bezesporu slouží jako denní svícení a o zamíření s osou vozu nemůže být ani řeči. A přesto jezdí. Takže to uzavřu. Namontoval to autorizovaný servis a je to homologované. Uvidím za dva roky na TK. |
|
Back to top |
|
 |
sklima

|
Posted: Thu Apr 05, 2012 2:00 pm Post subject: |
|
|
Pokud se nepletu, tak u tohoto konkrétního typu světel DayLight 4 je povolen max. sklon masky 10st. |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Thu Apr 05, 2012 3:01 pm Post subject: |
|
|
30.5.2007 CS Úřední věstník Evropské unie L 137/1
NARÍZENÍ
Předpis č. 48 Evropské hospodářské komise Spojených národů (EHK/OSN) — Jednotná ustanovení
pro schvalování typu vozidel z hlediska montáže zařízení pro osvětlení a světelnou signalizaci
Dodatek 47: Předpis č. 48
6.19. Denní svítilna (1)
6.19.1. Užití
Nepovinné na motorových vozidlech. Zakázané na přípojných vozidlech.
6.19.2. Počet
Dvě.
6.19.3. Uspořádání
Žádné zvláštní požadavky.
6.19.4. Umístění
6.19.4.1. Na šířku: bod přivrácené plochy ve směru vztažné osy, který je nejvíce vzdálen od střední podélné roviny vozidla, nesmí být vzdálen více než 400 mm od nejvzdálenějšího vnějšího okraje vozidla.
Vnitřní okraje přivrácených ploch ve směru vztažných os musí být od sebe vzdáleny nejméně 600 mm.
Tato vzdálenost může být zmenšena na 400 mm, je-li celková šířka vozidla menší než 1 300 mm.
6.19.4.2. Na výšku: nejméně 250 mm a nejvýše 1 500 mm nad vozovkou.
6.19.4.3. Na délku: na předku vozidla. Tato podmínka se považuje za splněnou, jestliže vyzařované světlo neobtěžuje řidiče ani přímo, ani nepřímo přes zpětná zrcátka nebo jiné odrážející plochy na vozidle.
6.19.5. Geometrická viditelnost
Vodorovná: 20° směrem ven a 20° dovnitř.
Svislá: 10° směrem nahoru a 10° směrem dolů.
6.19.6. Orientace
Směrem dopředu.
L 137/40 CS Úřední věstník Evropské unie 30.5.2007
(1) Montáž tohoto zařízení může být zakázána podle vnitrostátních předpisů.
6.19.7. Elektrické zapojení
Pokud jsou montovány, musí být denní svítilny automaticky zapnuty, když je zařízení pro spouštění a/nebo zastavení motoru v poloze, ve které může motor pracovat. Aktivace a deaktivace zařízení pro automatické zapnutí denních svítilen musí být možná bez užití nářadí. Denní svítilny musí být automaticky zhasnuty, jakmile se rozsvítí světlomety,
s výjimkou případu, kdy jsou světlomety užity pro přechodné rozsvěcení v krátkých intervalech.
6.19.8. Kontrolka
Kontrolka zapojení obvodu je nepovinná.
6.19.9. Další požadavky
Žádné.
Úhel 30 st. tu kdosi nameřil laserem, tak tomu věřím.
Edit1. Nevěřím, sám jsem laserem složeným ze dvou latěk a strojařského úhloměru naměřil oproti číslové tabulce sklon asi 25 stupnů.
Last edited by Fordeda on Thu Apr 19, 2012 5:26 am; edited 4 times in total |
|
Back to top |
|
 |
sklima

|
Posted: Thu Apr 05, 2012 11:42 pm Post subject: |
|
|
Přimlouvám se za ty fotky. Kdyby to jen trochu šlo, vyfoť prosím detail montáže. A z rozumné vzdálenosti při rozsvícených světlech pohled přímo zepředu auta, a pod úhlem odpovídající kolmici na světla. Jestli nebude rozdíl moc velký, šel bych do nich také (a to i přes to že jsou homologována s montáží max. do 10st). Snad nenarazím na STK na nějakého hnidopicha. Líbily se mi už před rokem, když jsme je tu probírali a to je ještě byly u AutoKelly v akci. |
|
Back to top |
|
 |
Marekskk

|
Posted: Fri Apr 06, 2012 7:24 pm Post subject: |
|
|
Zdar chlapi. V Prešove som videl FOFU s led nad hmlovkami presne v tých výrezoch, mrknite foto. Majiteľ nieje na tomto fore? Lebo ak hej rád by som si s ním pokecal ako tam dal a aké led drl.  _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Sun Apr 08, 2012 11:04 am Post subject: |
|
|
Fordeda wrote: | Nevím jak komu, u mne to zapadá a to tak, že zcela (téměř). Nic kosého tam nevidím, leda snad samotná šikmá poloha těch rámečků, ale ty narovnat jaxi nejdou. Edit1. Nafotit to můžu, hned to nebude. Sklon nikdo neřešil, prdli to tam, jak to je. Mechanici od Forda. |
To Fordeda:
Přimlouvám se rovněž za nějaká fota - detaily tvých LED světel.Ač se mne to osobně netýká, docela rád bych vyděl výsledek montáže u tebe.
Dík za ostatní. |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Wed Apr 18, 2012 10:38 am Post subject: Fotky dennich svetel Philips 4 LED |
|
|
Základní pohledy na světla.
Obr. 1 Umístění spínače na levém podběhu.
Obr. 2 Detail světla kolmo proti světlu.
Obr. 3 Detail světla kolmo proti čumáku.
Obr. 4 Pohled kolmo proti čumáku, z normální (mé) výšky asi 4 m od auta (zoom).
Obr. 5 pohled kolmo proti světlu, výška a vzdálenost stejně jako 4.
Jak to vypadá uvnitř nárazníku jsem nefotil, neb to nemám čím zvednout, lézt se mi pod to nechce a jestli ty placky s mlhovkama jdou nějak bezbolestně vyloupnout nevím.
Last edited by Fordeda on Thu Apr 19, 2012 5:27 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Wed Apr 18, 2012 8:06 pm Post subject: |
|
|
Vypadá to dobře
P.S. Ale chtělo by to příště raději dat na konec topicu, ne do starého příspěvku, at se to nemusí hledat  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
SEKYC

|
Posted: Wed Apr 18, 2012 9:02 pm Post subject: |
|
|
To ti udělali v těch jižnich čechách nebo kdo,rád bych viděl ten vnitřek ,to asi není nasunutý do toho orig.rámečku co je dodáván s těmi světly a drží to pouze v tom černym deklu,jelikož hned nad tím světlem asi v půly je ten držák toho deklu samotnýho,tak tam uvnitř nejde nic šroubovat.  _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Thu Apr 19, 2012 5:24 am Post subject: |
|
|
Udělali to v servisu Ford ACR auto v Táboře. Zatím to nevypadlo.
Ivašek: opraveno na samostatný post. |
|
Back to top |
|
 |
Marekskk

|
Posted: Thu Apr 19, 2012 4:36 pm Post subject: |
|
|
Fordeda to je niečo podobné ako som uviedol foto, len to tvoje vyzerá premakanejšie, kvalitnejšie. Koľko ťa stála celá prerábka tých denných led? Aj komplet montáž? Resp. do Fusiona origo dávajú dené svietenie tam? Čiže sa to dá urobiť v každom Ford servise? _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Thu Apr 19, 2012 4:48 pm Post subject: |
|
|
No řekl bych, že je fuk, kdo kde a jak to montoval. Důležitý je hlavně to, že víme, že tam pasujou světla od philipse
Jinak bych řekl, že mu to tam dávali v rámci akce o kterej mi jednou říkal kolega. Jeho tátovi má taky Fusiona a montáž světel mu nabídli zdarma. A bylo to v Táboře.
Zde mají i nákres, jak se to montuje
http://www.jpluszparts.cz/www-jpluszparts-cz/eshop/8-1-LED-DENNI-SVICENI/0/5/33-Svetlomet-pro-denni-sviceni-4LED-12V-PHILIPS-LED-DayLight-4 _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Thu Apr 19, 2012 5:26 pm Post subject: |
|
|
Tátovi kolegy závidím, já to zacvak za pouhých 3500 tvrdé České měny. Všechny Fordí servisy to nemontujou, má to v akci jen ACR auto ČB a TA. Ptal jsem se u nás a nic. Musel jsem do Tábora. Cena pekelná, ale ta pohodička. Obrázek je hezkej, ale to je obrázek jak se to má montovat, ne jak je to ve Fusionu. Kdosi tu psal, že na ten držák tam není místo. Takže nevím, na zdviži jsem to neviděl. Jo, a ještě mi to zadarmo opláchli, protože to bylo zaprášený a posraný od ptáka. |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Thu Apr 19, 2012 6:16 pm Post subject: |
|
|
On tam přímo u nich to auto kupoval, tak asi proto.
Každopádně když to tam nacpali oni, tak to tam jít musí. Netvrdil jsem, že je na obrázku přímo montáž do Fusiona.
Aby si to viděl, tak auto zvedat nemusíš. Oni to tak určitě taky nedělali. Stačí vyndat světlomet a celej ten prostor máš jako na dlani. Způsob toho uchycení tam určitě bude vidět lépe než zespoda. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
|