Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Predny ram
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Tuning, sportovné úpravy
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stinpy

PostPosted: Wed Nov 07, 2007 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

to mozes povedat aj o zbraniach....lahky gulomet tiez nezabija, ale ten, co stlaci na nom spust a napriek tomu tiez nedostanes v obchode. Jasne, ze to zalezi od povahy, len ta myslienka bola, ze kde nie je velky vykon, tam ani ti "zabijaci pretekari" nemaju priestor prejavit svoju stupiditu....hovorme tomu prevencia....Uznajte, len predstava, ze mam rodinu , idem s nou niekam na vylet a v jednej chvili mna a zenu zabije, dieta zmrzaci (resp. iny katastoficky zaver) daky 18 rocny kreten, co od svojho tatinka dostal k 18tke dake delo...no nic moc predstava...(Ono poznam aj lepsie vzrusenie, nez vzrusenie z rychlej jazdy... Twisted Evil ).. Laughing ....PS: tymto vsetkym odkazujem- prisposobte jazdu stavu vozovke a dopravnej situacii na ceste Cool ...
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Nov 07, 2007 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Stinpy wrote:
....Uznajte, len predstava, ze mam rodinu , idem s nou niekam na vylet a v jednej chvili mna a zenu zabije, dieta zmrzaci (resp. iny katastoficky zaver) daky 18 rocny kreten, co od svojho tatinka dostal k 18tke dake delo...no nic moc predstava...(Ono poznam aj lepsie vzrusenie, nez vzrusenie z rychlej jazdy... Twisted Evil ).. Laughing ....PS: tymto vsetkym odkazujem- prisposobte jazdu stavu vozovke a dopravnej situacii na ceste Cool ...

pekne si to napisal ...

stalo sa mi raz take nieco, ze som sadol k takemu 18rocnemu do Oktavky 2litrovej benzin ... sli sme s kamosom stopom z Popradu do Trencina a jeden taky chlapec nam zastavil, ze nas vezme ... a bohu prisaham, ze som sa tam asi 3 krat modlil,aby sme sa nezabili. Tomu chlapcovi by som odrubal ruky a za volant v zivote nepustil, co on stvaral, to bolo neskutocne .. chvalabohu (pre nas, aj pre ostatnych) sa nic nestalo a ked sme vystupili s kamosom v TN z toho auta, museli sme ist hned do najblizsej krcmy a splachnut to par poldecakmi ...
xxnobodyxx

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

Presne ako napisal DR - velky vykon nezabija - to znamena ze aj autom o obsahu napr. 0,9 l sa da rychlou jazdou zabit alebo ohrozit....je to v rukach sofera...
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
destroy

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

vykon je v poho, mne sa paci zvuk silneho motora a sam by som chcel nejaky 5liter z usa (keby som ho z mojho platu utiahol)...nejkay shelby, mnam a vacsinou by som ho zrejme len lestil a chodil s nim pomalicky a opatrne aby som si ho netukol Smile Vsetko je to v soferovi

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
vykon je v poho, mne sa paci zvuk silneho motora a sam by som chcel nejaky 5liter z usa (keby som ho z mojho platu utiahol)...nejkay shelby, mnam a vacsinou by som ho zrejme len lestil a chodil s nim pomalicky a opatrne aby som si ho netukol Smile Vsetko je to v soferovi

preco z USA?
kua, kamos, jeden manazer z BA ma Touarega s 5L motorom ... pane Boze, to je nieco neskutocne s tym ist ...
destroy

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

mno napriklad, kazdemu sa paci cosi ine a to je spravne Smile

Back to top
Stinpy

PostPosted: Fri Nov 09, 2007 8:05 am    Post subject: Reply with quote

No s 0,9 lit. motorom mozes samozrejme tiez niekoho zabit...to mozes aj bicyklom.....no lenze taky maly motor ti tazko asi dovoli robit divoku jazdu v hustej premavke....skor vidim kretensky jazdit BMW, Mercedes, Octavky, a podobne...ako casto ta ohrozi na ceste Micra, Panda, Tico Laughing .....jasne, ze zvuk silneho motora v nas prebudza asi dake pudy...sak sme chlapi-pivo, futbal, silne auta..no a obcas daka zena (vlastna, ci nevlastna Laughing ).....proste to s obmedzenim vykonu motora bol len navrh jednej z moznosti ako znizit nehodovost na cestach...druha alternativa ma napada pri prekroceni maximalky o 30 km/hod nezabavit vodicak, ale aj auto Laughing ...
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Nov 09, 2007 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Stinpy wrote:
...druha alternativa ma napada pri prekroceni maximalky o 30 km/hod nezabavit vodicak, ale aj auto Laughing ...

+ mozno by trebalo vziat aj zenu Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
DR

PostPosted: Fri Nov 09, 2007 11:20 am    Post subject: Reply with quote

hmm.
Stinpy: o kousek vedle si kluci stěžují, jak jsou nebezpečné ženy za volantem. To chceš říct, že ty ženské jezdí v nabušených BMW a MB?

Kdo z vás, co tady řešíte nebezpečnost velkého výkonu, kdo z vás vůbec se skutečně výkoným autem jezdil, aspoſ pár tisíc km? A čemu vy říkáte výkonné auto? Je to porsche 911? Ferrari 430? A co fabia RS, je to výkonné auto? Co mondeo 2.0, je to výkonné auto? Co BMW 318, je to ještě výkonné auto?
Supervýkonných aut s nezkušenými řidiči je minimum, takže jejich podíl na celkové nehodovosti (smrtelné nehody) je velmi malý. Ten zbytek smrťáků jsou různé fabie, oktávky a fusiony, které jejich řidiči nezvládli ani v podlimitních rychlostech, někdy i kvůli nedostatku výkonu (třeba při předjíždění). K tomu přidejte nehody kamionů a autobusů. Přidejte dementní ožralce ve starých vracích. Přidejte zfetované frajery na cestě z diskotéky. A máte skutečný obrázek příčin nehodovosti. Ale tímhle se v televizních novinách nechlubí, protože to není vhodné, říct lidem, že špatní jsme my všichni. Lepší je ukázat prstem na pár pracháčů a říct "oni za to můžou".

Zrovna dneska mi vjel na dálnici před auto frajer z napojovacího pruhu asi 60km/h, já jsem jel pohodových 140 (tacho, reálně 134). On tu svou fabii 1.2 HTP nebyl schopný patřičně rozjet, bylo to mírně do kopce, tak to tam prostě nacpal, ať se postrají ostatní. Kdybych řídil kamion, bylo by po něm.

Takže já navrhuju zakázat auta se slabým motorem. Stanovit minimální zrychlení 0-100 řekněme na 13 sekund, kdo na to nemá, může jezdit jenom v obci, nebo ať zůstane doma.

Už chápete tu absurditu? Výkon motoru se podílí na aktivní bezpečnosti auta.

A když jsme u té bezpečnosti, pokud máte takový strach o svou rodinu (to vám schvaluju), kupte si pořádné velké a bezpečné auto. Nějakou střední třídu (mondeo, superb), nebo offroad (Pajero, patroll), popř. kvalitní dodávku (Vito, Multivan). Do trní nikdo nahý neleze, ale na silnice se pouští lidi v nákupních taškách s pevností trabanta.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stinpy

PostPosted: Wed Nov 28, 2007 8:22 am    Post subject: Reply with quote

he he....no mas v niecom pravdu a v niecom teda aj suhlasim....blbci sedia za volantom aj pri slabsich autach .....ale pouzil by som par cerstvych informacii, ktore som ziskal na pondelkovom skoleni, aby sme zisklali opravnenie na sluzobne auta...samozrejme som testik spravil, tak je vsetko ok...Instruktor tam vravel o bezpecnosti...udajne pri naraze pod 80km/hod skor prezijete, nad 80 km/hod to je vraj naopak......takze ak niekto na dialnici do teba napali v 200 km/hod, lebo to jeho auticko mu to dovoli, tak ta odpali do vesmiru, jak rusi Lajku Very Happy.....No a dalsia info= udajne od 150km/hod nie je vodic schopny realne hodnotit situaciu na ceste...zle odhaduje vzdialenost a spravanie ostatnych vodicov...
Co sa tyka tej bezpecnosti vacsich aut...cez vikend davali v TV zaujmavy test..celna zrazka LandRover proti dakemu SUV (bohuzial si nie som isty, co to bolo uz, ale nebola to daka horuca novinka s dokonalou bezpecnostou-standardne SUV)..no a LandRover by sofera zabil, kym SUV odviedlo naraz sikovnejsie po bokoch ramu auta....takze aj to je relativne.
No a na zaver...ano, aj za volantom skody favorit moze sediet nabudeny cvok, co chcel byt v detstve pretekarom....ale este by som doplnil tvoj zoznam hlavnych vinikov neho vodicov sluzobnych aut.....ved ked auto nie je tvoje a benzin neplatis, tak preco neprehnat to auto riadne, ze? Smile

DR: neber ma az tak vazne prosim, ten napad ze by sa nemali predavat auta od urciteho vykonu bola len taka myslienka....nespisujem peticiu za to (zatial Twisted Evil )....
Zaver: samozrejme, ze hlavna a podstatna pricina nehod je v nasich hlavach a nie v motore auta
voto

PostPosted: Fri Dec 07, 2007 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Doposud jsem neuvažoval o předním rámu na svého FoFu, ale...minulý týden mi soused nacouval do předního nárazníku (odřený lak-stříbrný, nárazník promáčklý a prasklý), Evil or Very Mad k...t jeden to ještě zapřel!!! Takže oprava svaření plastu a přestříkat nárazník mě čeká příští týden. Proto začínám o předním rámu uvažovat, než mě zase potká něco podobného. Tak to dopadne když si někdo (soused) koupí dlouhé auto (Focus Combi) a neumí s tím jezdit.
scorsese

PostPosted: Fri Dec 07, 2007 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

Jedina jeho polehcujici okolnost je , ze ma Forda Confused Mne pred par lety nacouval soused, vyjizdejici od garaze, do boku Corsy. Takova mensi promacklina v levem zadnim blatniku a oprava stala 20 tk. Vcera jsem videl na parkovisti u Penny zajizet mladou pipinu se Superbem mezi dve auta a nechtel bych byt majitelem, zadneho z techto aut. Najizdela tam na 100-krat, blokovala provoz na parkovisti asi pet minut a stejne to nakonec vzdala. Jesteze mela toho Superba, mit nejakou starou 120-tku, tak to tam frkne, jen by plechy drnceli. Takhle se alespon o to auto trochu bala......
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
floda

PostPosted: Sat Apr 19, 2008 4:14 pm    Post subject: přední rám Reply with quote

v sekci naše Fusiony je fotka od Roberta , zajímá mě kde a za kolik pořídil ten krásný přední rám Question
dulius
Site Admin

PostPosted: Sat Apr 19, 2008 6:49 pm    Post subject: Re: přední rám Reply with quote

floda wrote:
v sekci naše Fusiony je fotka od Roberta , zajímá mě kde a za kolik pořídil ten krásný přední rám Question

12 000 Kc ho to stalo ... dal si to montovat pri kupe auta.
destroy

PostPosted: Sat Apr 19, 2008 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

DR v podstate suhlasim, vyssi vykon motora ciastocne prispieva k bezpecnosti ale s tym zrychlenim nie, jednak take zrychlenie na vlastnom aute nemam a kedze jazdim s dietatom, tak aj keby som mal 3 liter tak pojdem opatrne ako s porcelanom. Ucite nastve ked sa nejaky cvok praskne pred teba ked to necakas, ale to podla mna nie je o vykone, ale o skusenostiach a rozume. Zakazal by si aj bicykle? Proste vykon motora by som sem vobec nemiesal. Aj mondeo ST aj SmartForTwo su pohodove auticka a zalezi vzdy kto za tym sedi.

To o tom preziti je z velkej casti aj o stasti. Poznate hadraplan? Ano, to auticko z "vrchni prchni"....na tom sa nikdy nikdo nezabil. Preco? Bolo par nehod, ale to auto bolo take lahucke, ze sa od vsetkeho odrazilo....a komisar z euronpcap by sa urcite skrabal za uchom Smile

Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Tuning, sportovné úpravy All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 2 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum