Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Jaké pneu byly na novém autě při koupi (od výrobce)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DR

PostPosted: Sun Dec 23, 2007 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Přátelé, kamarádí, bratři. když nenapíšete celé označení té gumy, tak jenom výrobce je infomace k ničemu. Hankook má v rozměru 195/60/15 dva typy pneu, K406 http://www.apneu.cz/testy/osle19560R15H.html dopadla v jízních vlasntostech líp, než barum bravura, ale díky vyššímu opotřebení a valivému odporu skončila až za ní. Ale ten test je z roku 2002, od té doby může být hankook i barum úplně jinde (i když se ty gumy jmenují pořád stejně).
A K105, která v testech taky nedopadla špatně http://www.az-pneu.cz/index.php?Tprofil=55&Tprumer=16&Tsirka=205&goto=testy_pneu&nazevtestu=GuteFahrt+(DE)+2004&obdobi=letni&zobraz=1 třeba goodyear skončil až za ní Wink.

IMHO to s těmi hankooky opravdu nebude tak žhavé.
View user's profile Send private message Visit poster's website
sedlaq

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 8:29 am    Post subject: Reply with quote

Jelikož jsem si auto kupoval z "akční nabídky", tedy s akční cenou, připadal bych si jako silný vopruz, kdybych si vymýšlel jěště něco navíc, než je pro tuto akci určeno. Ani mě nenapadlo dopředu zkoumat na jakých to bude stát gumách. Pro upřesnění ty moje jsou Hankook Optimo K406, jsem s nimi spokojen, nikterak je netestuju, já jen jezdím. Wink Za cca 6tis km co jsem na nich v létě najel z nich skoro nic neubylo, jsou docela tiché a žádné problémy s nimi nejsou ani na vodě. Zatím to neřeším, ale až to přijde, klidně bych je zařadil do možného výběru
To Hradecak podle tvých jiných příspěvků soudím, že máš nafťáka a ty nebyly předmětem akční nabídky, měl jsi tedy morální právo na gumy dle svého přání, ale dle mého osobního názoru jsi prodělal.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Hradečák

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:
Jelikož jsem si auto kupoval z "akční nabídky", tedy s akční cenou, připadal bych si jako silný vopruz, kdybych si vymýšlel jěště něco navíc, než je pro tuto akci určeno.

Sorry, ale tenhle přístup nechápu a po pravdě řečeno mne zvedá ze židle. Jenom protože je cena "akční" neznamená, že budu před prodejcem v předklonu a žít v dojmu že mi prokazuje nějakou milost, že mi prodává auto za tuhle cenu.
Je rok 2007 ne 1977 (zaplaťpánbůh).
A akční je jenom proto, že jak Fiesta tak Fusion jsou v posledním roce výroby, tudíž morálně zastaralé a ani za akční cenu to není ze strany Fordu žádná charitativní akce, tím si buď jistý.
Právě díky přístupu, který jsi právě demonstroval tu máme tak spotřebitelsky nevyspělé prostředí jaké máme a k nám jako zákazníkům si dovolí to co by na západ od Chebu neprošlo ani omylem - od plesnivého žrádla v supermarketech, přes zlodějské taxikáře, po bankovní poplatky nebo AAA Auto.
Chtělo by se to konečně se přestat hrbit, uvědomit si kdo tu je pro koho a podle toho se chovat.

sedlaq wrote:
To Hradecak podle tvých jiných příspěvků soudím, že máš nafťáka a ty nebyly předmětem akční nabídky, měl jsi tedy morální právo na gumy dle svého přání, ale dle mého osobního názoru jsi prodělal.

a) Nafťák není Fusion.
b) Morální právo vyslovit své přání jako zákazník máš vždy - akční nabídka nebo ne. Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Joho

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

Hradečák ma pravdu. Ja som objednal Fusion 21.12.2007, v akcii bola cena 469.000,- Sk. Obvolal som predajcov v okolí a cena je 460.000,- Sk, navyše mám možnosť vybrať si letné pneumatiky Continental alebo Goodyear. Samozrejme povinná výbava a gumenné rohože sú grátis. Za doplatok mi tiež vymenia akciové 14 zimné pneumatiky Kléber za 15 Semperit (vrátane diskov a puklíc - doplatím len rozdiel v cene pneumatík). Na telefón som minul cca. 500,- Sk, ale oplatilo sa. Navyše to beriem v najbližšom autosalóne, takže spokojnosť.
Back to top
sedlaq

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Asi máte kluci pravdu. Já jsem holt ze staré školy a prodejci mají ze mě radost, protože neprudím pí*ovinama. Mně sleva 111 tis. Kč připadala tak skvělá, že by mě ani nenapadlo ještě nechat něco měnit. Dost na tom, že jsem měl na prodejce jediný přání a to mít auto ještě v červnu k významnému rodinnému výročí.
A abych nebyl OT, gumy co tam výrobce dal Fusionu zcela vyhovují. Není to přece žádný závoďák, ale městské vozítko.
Back to top
DR

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

Asi takhle, Pokud součástí objednávky auta není i specifikace konkténího typu pneu, nemáte nárok si po dodání auta vymýšlet, že chcete něco jiného, než je tam obuté z výroby. Tady není o čem debatovat. Pokud to prodejce přesto vyměnil, je to jen jeho dobrá vůle. I když souhasím se sedlaqem, že odkup 1300/ks nebyl pro prodejce nevýhodný.

Ale jak je vidět, něktří lidé si vyřvou víc, než na co mají nárok - obvykle na úkor těch ostatních, kteří nejsou tak drzí. Tak pevné nervy, zdraví, a šťastné a veselé vánoce.
Joho

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:

Ale jak je vidět, něktří lidé si vyřvou víc, než na co mají nárok - obvykle na úkor těch ostatních, kteří nejsou tak drzí. Tak pevné nervy, zdraví, a šťastné a veselé vánoce.

Nemyslím si, že som si vyrval viac, než načo mám nárok. Cena je predsa vecou dohody dvoch zmluvných strán. Predajca má z predaja províziu a sám si musí zrátať, či sa mu oplatí predať auto so zľavou. A myslím si, že s drzosťou to vôbec nesúvisí. Na zľavu sa dá opýtať aj slušne, a väčšina predajcov je na to aj pripravená. Samozrejme v potravinách si zľavu pýtať nebudem.
Back to top
Hradečák

PostPosted: Tue Dec 25, 2007 12:10 am    Post subject: Reply with quote

DR wrote:
nemáte nárok si po dodání auta vymýšlet, že chcete něco jiného, než je tam obuté z výroby. Tady není o čem debatovat.

Ale samozřejmě, že JE o čem debatovat. Co si ty myslíš na co mám nebo nemám nárok je celkem jedno, podstatné je na čem jsi se schopen domluvit s prodejcem.
A líná huba jak známo je holé neštěstí...

DR wrote:

Asi takhle: Co tady meleš za nesmysly o "vyřvávání si" nebo "drzosti na úkor druhých"??? Jaký na úkor druhých - nákup auta je věc mezi mnou, prodejcem a popřípadě leasingovkou - nikomu "druhému" do to nic není.
A už vůbec tady nikdo nemluví o nárokování si čehokoli - zdvořile jsem se dotázal zda by nebylo možné změnit pneu do kterých je auto obudé za jiné, které poskytnu sám a cenu původních odečíst za nějakou rozumnou cenu (1300 bylo přijatelných jak pro něj tak pro mne vzhledem k tomu, že jsem Continental ContiPremiumContact 2 195/60/15H kupoval za přátelskou cenu 1580,- ks).
Kdyby mi prodejce vyjít vstříc nechtěl, tak to neudělá. Ale nechtěl jsem opakovat situaci z doby kdy otci někdy kolem roku '93 dodali Favorita obutého do Matador MP11 a on pak dva roky jezdil na naprosto příšerných pneu (o kvalitách MP11 nejlépe vypovídá skutečnost, že nyní se pod značkou Matador Trailer montují na přívěsy - k ničemu jinému než ke smýkání se za autem se ta guma skutečně nehodí).
Ber to tak, že někdo holt týdny řeší výběr barvy, někdo zase praktičtější věci. Wink
Back to top
DR

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Joho: co si domluvíš před uzavřením smlouvy je naprosto v pořádku, to je opravdu na dohodě dvou stran, obě mají možnost smlouvu neuzavřít.

Ale když Hradečák smlouvu uzavřel, a potom nad její rámec (prodejce nespecifikoval, jaké gumy na autě budou a hradečák žádnou konkrétní značku nevyloučil ani nepožadoval) a bez opravněného důvodu (těm gumám nic nebylo) prodejce (jak sám napsal) "donutil" k výměně pneu, tak to už je opravdu jen o té drzosti. Stejně tak mohl požadovat výměnu volantu za jiný tvar, nebo výměnu žárovek v reflektorech za jinou značku.

Hradečák: nedivím se, že to nechápeš. Na drzosti není nic nezákonného (většinou), ale chválit tě za to nebudu. Tvůj pohled na svět ti nevyvracím (z toho už jsem dávno vyrostl), stejně tak ty se prosím nesnaž změnit ten můj.
Hradečák

PostPosted: Wed Jan 02, 2008 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:

prodejce (jak sám napsal) "donutil" k výměně pneu

Kde že jsem sám napsal že "donutil"??? Rolling Eyes
Tak nevím jestli jenom máš problémy s pochopením čteného tectu nebo rovnou halucinace a nebo jen rád podsouváš lidem něco co nikdy neřekli (necheš to zkusit v politice???).
Samozřejmě, že dohoda o pneu byla učiněna před podepsáním kupní smlouvy a převzetí, takže je možné že jen máš svérázné chápání významu slova donutit a dohoda.
Nikdo se přirozeně nesnaží vyvracet tvé vidění světa (ač si oněm myslím svoje) jen se bráním nesmyslům, které mi podsouváš.
Back to top
sedlaq

PostPosted: Wed Jan 02, 2008 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

Hradečák wrote:
Hankook. Evil or Very Mad Prodejce jsem přinutil před převzetím auta je přezout na Continentaly dodané z vlastních zdrojů a odečíst z ceny ty původní pneu 1300/ks.

Bez komentáře.
Back to top
Stinpy

PostPosted: Fri Jan 04, 2008 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

no je tu ta debata uz trosku zamotana....ale ono predajca je myslim uz chraneny...ved su tu zalohy, zmluvy o buducich zmluvach a podobne....ved ked by nechcel, tak mu nevyhovie a uplatni si svoje pravo...ale tak bol predajca ochotny a vedel si to zariadit a pristupil na to...asi tazko mozes donutit predajcu k niecomu, co nechce, ak ma na svojej strane pravo v podobe zmluvy a podobne...takze nemyslim, ze by sme tu mali riesit, na com sa dohodol kto s predajcom...ja len blahozelam, ze sa dohodli a boli obaja spokojni...no a ak sa citi predajca "donuteny" k niecomu, ci podvedený, tak jeho chyba, ze si neosetril taketo situacie dakym papierom...
dan

PostPosted: Fri Jan 04, 2008 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Tiez velmi nechapem predsudky, ktore sa tu obcas daju vycitit voci pneumatikam, produkovanym mimo silnej trojky (Continental, Bridgestone, Michelin). Na FoFu som mal od predajcu Hankooky, Optimo 406. Musim sa priznat, ze pri kupe som si vobec nevsimol, aky typ tam mam (kupovany akcny FoFu Ebony). Asi moja nedoslednost. Napriek tomu, doteraz velka spokojnost. Najazdil som na nich v lete asi 7500km, opotrebenie mierne, pri beznych rychlostnych limitoch jazda s pocitom istoty. Ak by som si mohol zvolit pred kupou auta, asi by som si ich nevybral. Ale iba z toho dovodu, ze som o nich predtym nic nevedel. Teraz by som ich kludne do vyberu zahrnul.
Mimochodom, Hankook chcel svojho casu postavit novu fabriku na pneu aj na Slovensku. Vtedy sa to povazovalo za velku vec, nikomu nevadilo, ze by to snad mohol byt druhotriedny vyrobca. Nakoniec sa usadili niekde u susedov (Madarsko?). Bolo by zaujimave sledovat tuto diskusiu, ak by sa Hankook nakoniec stal "domacim vyrobcom", podobne ako KIA v Ziline. Ta uz zdomacnela a mnoho ludi na c´eeda neda dopustit. A nemyslim si, ze nepravom.
Ivašek a spol.

PostPosted: Sat Mar 29, 2008 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

My máme na našem Fusionu HANKOOKy Optimo K406, rezerva byla obuta na BRIDGESTONEch.Jako zimní jsme si koupili BARUMky Polaris 2(měli jsme je na Felicii a byli jsme spokojeni... Wink ).

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
jiri

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 3:19 pm    Post subject: Nové pneu Reply with quote

Já jsem měl v únoru v Žilině obuto na alu discích letní Continental Premium Contact. Naštěstí nebyl sníh tak už jezdím jen na letních. Plánuju koupit zimní Barum POlaris + ocelové disky.
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum