Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

poskodenie karoserie, opravy, lakovanie
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Karoseria, lakovanie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jader

PostPosted: Tue Mar 18, 2008 2:54 pm    Post subject: Oprava zalomených zadných dverí Reply with quote

Zadné dvere: Den po nahlásení nehody sa mi ozval znalec že nasledujúci den môžem prísť na obhliadku škody. Po obhliadke som ešte v ten den zašiel do servisu (objednali ma na najbližší voľný termín o 5 dní a zároven objednali do tohto termínu nové dvere).V ten istý den som odniesol do poisťovne vyplnené hlásenie o škode (dal mi ho znalec)+ kópiu vodičský, technický a potvrdenie z leasingovej spoločnosti že môžu peniaze poukázať na mna resp. servis. V servise som sa dohodol tak že auto mi vydajú až keď poisťovna odobrí krycí list faktúry (zasielajú ho faxom na likvidačné oddelenie poisťovne a faxom zároven dostanú odobrenie) . V stredu ráno som odviezol auto do servisu a v piatok ráno ma už volali že si môžem prísť pre auto. Podľa faktúry predpokladám že nové-surové dvere nastriekali, preložili sklo z pôvodných dverí, osadili nápis Fusion, logo Ford a vnútorný tapacír resp.obloženie, zapojili elektriku. Hotovo.
Back to top
View user's profile Send private message
Horal

PostPosted: Tue May 13, 2008 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Prosim o radu- kdesi som tu videl debatu o ochrannych foliach na auta a neviem to už najsť- neviete kde sa to nachadza?
duves

PostPosted: Tue May 13, 2008 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

Horal wrote:
Prosim o radu- kdesi som tu videl debatu o ochrannych foliach na auta a neviem to už najsť- neviete kde sa to nachadza?

Myslis na toto? : http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?p=6129#6129
Ani mne nik neodpovedal.
Horal

PostPosted: Tue May 13, 2008 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Super, to je ono- vdaka.
Gil

PostPosted: Mon Jul 28, 2008 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

Přidám trošku zkušeností s opravou laků.
Drobné poškození jde rozleštit např pastou Tempo (výrobek CZ, cca 60Kč ) nebo podobnými pastami věhlasných firem. Chce to jen kousek hadry a krouživými pohyby leštit a leštit, ale opatrně obsahuje mikro abraziva. Ale pomohlo mi to se spoustou menších škrábanců, které nejsou hluboké.
Jinak firmy které se zabývají čištěním aut dokážou rozleštit neuvěřitelné věci. Mají pasty různých hrubostí a dokážou s lakem zázraky
Franczesko

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 7:31 am    Post subject: Reply with quote

Přidám také zkušenost z opravou drobného škrábance s použitím namíchané barvy. Chtěl bych upozornit podobně postižené, že nemusí zcela souhlasit označení na štítku u pravých předních dveří na pozici 12(viz předchozí příspěvky). Označení na mém Fofu J4 pro TONIC MET určitě neodpovídá. Na Netu jsem našel ještě označení 3DCT to jsme v Color centru také nenašli. Ford to má nějaké složité. Našli jsme dokonce 2 různé odstíny označené stejným názvem. Doporučuji proto v těchto případech zajet k prodejci s autem a barvu doladit, neobjednávat přes Net, telefon apod.
majlou.x

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj já mám na svém FoFu taky ukázku demence nějakýho blbečka.Mám po celý straně od spolujezdce až do zadu na zadní dveře asi 1cm silnou čáru od nějakýho vosku a ještě k tomu jeden obyčejný škrábanec od nějakýho ostráhýho předmětu na předních a zadních dveřích.Nevím co stim tak zajedu do Forda a ať mi s tim něco provedou.Kdyby to byla nějaká křapka stará,tak bych se na to vykašlal,ale je to přece jenom nový auto.Jelikož mám Blazer Blue (základní barvu),tak si myslím,že top nebude ani drahý.
Hold někdo u nás ve vsi asi závidí nový auto.

[img][img=http://img216.imageshack.us/img216/7974/34792476oz9.th.jpg][/img]

[img][img=http://img231.imageshack.us/img231/3830/92058986gq7.th.jpg][/img]

--Fair play--

Last edited by majlou.x on Sat Nov 29, 2008 7:27 pm; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Liboro

PostPosted: Fri Oct 17, 2008 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Medzi ľudmi su fakt aj dementi.Dnes mi spravili na parkovisku čiaru kľúčom po predných pravých dverách.Vrchnu farbu odrali, je vidieť podkladovú bielu.Nevie mi niekto poradiť čo s tým?Kedže mám metalízu,asi by bolo vidieť nejake zatretie a striekanie bude nakladné Ď

P.S.Keby som ho prichytil, tak to už nerozchodi, ..... jeden Sad
Ivašek a spol.

PostPosted: Fri Oct 17, 2008 5:21 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Medzi ľudmi su fakt aj dementi.Dnes mi spravili na parkovisku čiaru kľúčom po predných pravých dverách.Vrchnu farbu odrali, je vidieť podkladovú bielu.Nevie mi niekto poradiť čo s tým?Kedže mám metalízu,asi by bolo vidieť nejake zatretie a striekanie bude nakladné Ď

P.S.Keby som ho prichytil, tak to už nerozchodi, ..... jeden Sad

Hmmm....tak to asi na*ere,že? Sad My máme taky něco přes pravý bok,ale není to asi klíčem,je to jemnější...naštěstí to nejde skoro vůbec vidět Smile .
Na Feldě jsme takových škrábanců měli hodně....hold lidi jsou svi*ě Evil or Very Mad .

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
Liboro

PostPosted: Fri Oct 17, 2008 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:

Hmmm....tak to asi na*ere,že? Sad My máme taky něco přes pravý bok,ale není to asi klíčem,je to jemnější...naštěstí to nejde skoro vůbec vidět Smile .
Na Feldě jsme takových škrábanců měli hodně....hold lidi jsou svi*ě Evil or Very Mad .

Použil som Tempopastu a Turtlewox a je to o poznanie lepšie, i keď stále moc viditelne Mad ale aspon už mam nie biely a modrý škrabanec na modrom laku....vyzera to nakoniec po umytí a preleštení, že "len" lak a vrchná časť modrej farby sú odraté, ale aj tak je vidieť ryhu. Sad
duves

PostPosted: Sat Oct 18, 2008 6:43 am    Post subject: Reply with quote

Mna varoval jeden z rodiny. Ale zatial je to v poriadku. Byvam v kludnom sidlisku, žiadna Petržalka a pod.
dodo50

PostPosted: Fri Oct 31, 2008 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

Tak si musím taky postěžovat na jednu věc, která mě velice zklamala... nevím, zda ostatní nová auta jsou stejná, ale fusiona mám přesně měsíc, dvakrát jsem jej umýval a zjistil, že ten lak je šíleně měkký nebo jaký. Po každém umytí mi přibylo trochu škrábanců - je to vždy asi podřený lak a ne barva (jde to vidět jen z určitého úhlu, či na slunku), ale i tak jsem z toho zhrzený, protože mě štve, že auto škrábu já sám a né nějaký syčák vandal... jak to auto bude vypadat za 10 let při mém mytí!! máte taky takové zkušenosti s lakem? ne, nejsem puntičkář ale je to fakt divné, ten lak jsem schopen poškrábat jak nehtem, tak flanelovou hadrou...něco jsem asi poškrábal špínou (nalepený písek?) ale i tak si dávám bacha a je to stále horší... asi neumím ani umýt auto... (barva obyč. blazer blue) čus.. Crying or Very sad
Ivašek a spol.

PostPosted: Fri Oct 31, 2008 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

dodo50 wrote:
Tak si musím taky postěžovat na jednu věc, která mě velice zklamala...

Není to tím, že by si lak měl "sednout" ? Protože 2x za měsíc po koupi ho mýt asi není dobré Rolling Eyes ( Question ) A s těmi jemnými škrábanci: máme jich tam spoustu...i na střeše atd... Evil or Very Mad ale jsou fakt jemné a jdou vidět z určitého uhlu. Wink

P.S. A jak to auto myješ? Stříkáš ho před mytím hadicí? Protože jestli ne,tak si to dřeš tím mytím-prachem a bordelem,který na tom autě je Sad .

Back to top
dodo50

PostPosted: Fri Oct 31, 2008 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

no nevím jestli 2 krát za měsíc je moc, tento měsíc bylo tady takové počasí, že jsem auto umýt chtěl, říkal jsem si přece nebudu s novým autem jezdit jak jezeďák... ale asi budu, protože dělám více škody jak užitku... jasně že auto několikrát ostříkám a tlakem se snažím umýt co nejvíce, šamponem jsem to ještě nemyl, jen vodou a pak houbou na auta... ale je to fakt na nic, lak na starém favoritu co mi stojí vzadu v garáži se mi zdá jaksi odolnější... no nevím nevím...
Ivašek a spol.

PostPosted: Fri Oct 31, 2008 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

dodo50 wrote:
no nevím jestli 2 krát za měsíc je moc...

Hmm...tak to nevím Mad
Ale s tím počasím je to fakt na nic Twisted Evil ...asi před 3 týdny jsem taky myl a ted to je zase špinavé až...no coment Evil or Very Mad ...v Ostravě jsme projeli po dešti po hlavní (tam jak staví novou dálnici) a normálně tam bylo bahno....takže to je celé zestříkané od bahna až po střechu Sad .

Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Karoseria, lakovanie All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
Page 4 of 12

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum