View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Mia
|
Posted: Sat Apr 19, 2008 7:43 pm Post subject: ĎAKUJEM |
|
|
Ďakujem tým niekoľkým pánom (DR, dan, sedlaq, xxnobodyxx...), ktorí sa zastali žien ako vodičiek, resp. dobrého a zlého vodiča nerozdeľujú podľa pohlavia. Pretože je to absolútne nezmyselné. Ženy sa pri šoférovaní správajú inak, než muži, sú viac obozretné, opatrné, menej riskujú, menej zo seba robia hrdinky. To je fakt, dokázaný viacerými výskumami. Na druhej strane sú niekedy až príliš bojazlivé a často zmätkujú, čím spôsobujú tiež určité dopravné kolízie. Aj to je takt. Je dokázané, že ženy sa v oveľa menšej miere podieľajú na dopravnej nehodovosti. Teraz asi niektorí (však, dulius?) namietnu, že je to preto, lebo ich je na cestách podstatne menej, ako mužov. O.K., beriem. A teraz tú istú logiku použijem v hodnotí šoférskych schopností mužov a žien: ak sú ženy na cestách viac neisté a viac zmätkujú, je to preto, lebo nemajú za sebou toľko šoférskych skúseností, ako ich polovičky. Nie je to tak dlho, čo vidieť ženu za volantom bolo raritou. Kým muži zbierali vodičské skúsenosti, ženy sa uplatňovali niekde inde. Kým väčšina chlapov mala VP hneď v osemnástke, mnohé ženy si ho robia až teraz, v zrelom veku, pretože kedysi by ich muž do auta vôbec nepustil - s tými predsudkami, ktoré mnohí majú ešte i dnes, to bolo pre mnohých nepredstaviteľné, vrátane napr. môjho otca.
Aby som to uzavrela: nikdy by som netvrdila, že muži sú horší kuchári, než ženy. Poznám pár excelentných kuchárov - chlapov, a verím, že by boli dobrými kuchármi aj mnohí ďalší, keby mali chuť (alebo im ženy umožnili) realizovať sa v tejto oblasti. Ale keďže kuchyňa bola roky rokúce doménou žien, mnohí muži sa ako dobrí kuchári nikdy neprejavia, a radšej vyhlásia, že oni variť nevedia. A tak je to aj v šoférovaní. Roky rokúce bolo doménou mužov - a mnohé ženy sa preto radšej nikdy za volant nesadnú, lebo im je to pre ne pohodlnejšie, alebo preto, že im chýba sebadôvera a obávajú sa, že by v tejto ,,mužskej práci" zlyhali. Pritom to tak vôbec nemusí byť, len skrátka nemajú za sebou ten vývin, ktorým prešli muži - vodiči. Rozhodne ale nikdy nebudem tvrdiť, že ženy sú horšie vodičky. A verím, že čas mi dá za pravdu.  |
|
Back to top |
|
 |
Mia
|
Posted: Sat Apr 19, 2008 7:55 pm Post subject: Ďakujem |
|
|
Uf, napísala som tu dlhý text, a zmizol mi. Tak ešte raz :
Ďakujem tým niekoľkým pánom, ktorí sa zastali žien ako vodičiek, resp. ktorí dobrých a zlých vodičov nerozdeľujú podľa pohlavia. Pretože je to hlúposť. Ženy sú na cestách opatrnejšie, obozretnejšie, menej riskujú. To je fakt. Na druhej strane sú niekedy až príliš bojazlivé a často zmätkujú - aj to je fakt. Podľa štatistík ženy spôsobujú menej dopravných nehôd, než muži, na čo mi niektorí (však, dulius?) zrejme odpovedia, že je to preto, lebo žien - vodičiek je menej, než mužov - vodičov. O.K., to beriem. A teraz tú istú logiku použijem inde: nie je to tak dávno, čo vidieť ženy za volantom bola rarita. Kým muži získavali svoje šoférske skúsenosti, ženy sa uplatňovali inde. Ak aj žena získala VP, často bolo pre muža nepredstaviteľné, aby ju pustil za volant. Keby mali ženy za sebou toľkoročné vodičské skúsenosti, ako majú ich polovičky, možno by bolo všetko inak. Väčšina chlapov si VP urobila hneď v osemnástke, mnohé ženy sa však k tomu dostávajú až dnes, v zrelom veku. Vlastne len začínajú. Ako ste začínali vy? Boli z vás hneď géniovia?
Nikdy by som nepovedala, že ženy sú horšie vodičky, tak ako by som nikdy netvrdila, že muži sú horší kuchári. Naopak, poznám pár excelentných kuchárov a som si istá, že aj mnohí ďalší by v kuchyni boli skvelí, keby mali chuť, keby boli donútení, alebo keby im ženy umožnili realizovať sa v tejto oblasti. Ale keďže to tak nie je, pre mnohých je vyhýbanie sa kuchyni pohodlné, iní sa zasa považujú ako kuchári za neschopných. A tak je to aj so šoférovaním. Keby bolo šoférovanie odjakživa prirodzenou činnosťou žien, bolo by im vlastné. Ale nebolo a tak sa k nemu mnohé nikdy neodhodlajú. lebo je to pre ne pohodlnejšie, nechať sa voziť, a mnohé si VP nikdy nespravia preto, lebo im na to chýba sebadôvera. Neznamená to ale, že sú horšími vodičkami, a verím, že mi čas dá za pravdu, až bude na cestách oveľa viac žien a nehodovosť z ich strany bude naďalej nižšia, ako zo strany mužov. |
|
Back to top |
|
 |
Istič
|
Posted: Fri Apr 25, 2008 12:47 pm Post subject: jaj jaj |
|
|
Včera som sa vliekol za Tuarégom, ktorý išiel 20 km/hod rýchlosťou v úseku povolenej 40 km/hod rýchlosti asi 2 minúty. Bol som v obci a bola tam plná čiara, predbiehať sa nedalo aj kôli protiidúcim autám. Za nami sa vytvorila pekná šórka a to len preto, že v ňom sedeli dve mladé hádam tak 20 ročné pipenky obzerajúce sa na všetky strany a hľadajúce správne číslo domu alebo niečo podobne. Išlo ma rozhodiť od jedu.
Keby tak namiesto rozťahovania nôh zazobaným mafiánom začali používať pri šoferovaní to čo majú na krku.  _________________ Ford Fusion 1,4i 16V Duratec CORRIDA
http://s1.battleknight.sk/index.php?loc=hire&ref=Njg3NTQ= |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Mon May 26, 2008 11:19 am Post subject: Re: Ďakujem |
|
|
Mia: mezi muži a ženami jsou objektivně prokázané rozdíly, které si neseme v genetické výbavě. Stačí použít google, např. Např, http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=6819 . A ono se to projevuje i při řízení auta, muži pro to mají od přírody zřejmě vhodnější vlastnosti. Je to dané i tím, že veškerou dopravu a řízení strojů a techniky obstrarávali ještě nedávno naprosto převážně muži, takže i ten systém provozu je jim víc přizpůsobený, stejně tak ovládací prvky auta.
Ale to přece není důvod k tomu ženy za volantem zesměšňovat nebo urážet. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
xxnobodyxx

|
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Sat Feb 07, 2009 11:27 am Post subject: |
|
|
Hodně dobrý  _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sat Feb 07, 2009 3:08 pm Post subject: Re: Ďakujem |
|
|
Mia wrote: |
Ďakujem tým niekoľkým pánom, ktorí sa zastali žien ako vodičiek, resp. ktorí dobrých a zlých vodičov nerozdeľujú podľa pohlavia... |
Mia, prepac, ale nemozem suhlasit ... proste taky je svet, na nieco mame geneticke predpoklady my muzi a na nieco vy zeny ... toto ty nezmenis .. to len feministky sa snazia ist proti prirode a bohuzial, proti prirode to nepojde ... uz vyssie to pisal DR ... ja to beriem, ze muzi su skusenejsi, ale cia je to vina> vacsinou zien ! ak by bola zena sebavedoma, tak by si presadila to, ze by soferovala, vacsinou je to opacne ... napisala si to krasne, ze poznas par excelentnych kucharov ! bingo, presne tak to je a ja ja poznam zopar dobrych vodiciek !!! napr. moja svagrina, ale ta ma prejdene zopar 100 tisic km ... ved o tom to je, bavime sa ale o vacsine a vacsina zien zavolantom zmetkuju, su zle vodicky a ani s tymto nic nespravis, lebo je to proste tak ... rovnako ako aj to, ze aj medzi muzmi sa najdu zmetkari ... asi tolko k Tebe  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
šipka
|
Posted: Sun Feb 08, 2009 4:05 pm Post subject: Re: Ďakujem |
|
|
dulius wrote: | Mia wrote: |
Ďakujem tým niekoľkým pánom, ktorí sa zastali žien ako vodičiek, resp. ktorí dobrých a zlých vodičov nerozdeľujú podľa pohlavia... |
Mia, prepac, ale nemozem suhlasit ... proste taky je svet, na nieco mame geneticke predpoklady my muzi a na nieco vy zeny ... toto ty nezmenis .. to len feministky sa snazia ist proti prirode a bohuzial, proti prirode to nepojde ... uz vyssie to pisal DR ... ja to beriem, ze muzi su skusenejsi, ale cia je to vina> vacsinou zien ! ak by bola zena sebavedoma, tak by si presadila to, ze by soferovala, vacsinou je to opacne ... napisala si to krasne, ze poznas par excelentnych kucharov ! bingo, presne tak to je a ja ja poznam zopar dobrych vodiciek !!! napr. moja svagrina, ale ta ma prejdene zopar 100 tisic km ... ved o tom to je, bavime sa ale o vacsine a vacsina zien zavolantom zmetkuju, su zle vodicky a ani s tymto nic nespravis, lebo je to proste tak ... rovnako ako aj to, ze aj medzi muzmi sa najdu zmetkari ... asi tolko k Tebe  |
Je pravda, že pokud někdo jede jako k...t, tak ho většinou (80% pravděpodobnost) nemá. _________________ impotentní ježek nepíchá |
|
Back to top |
|
 |
šipka
|
Posted: Sun Feb 08, 2009 4:10 pm Post subject: Re: Ďakujem |
|
|
Mia wrote: | Uf, napísala som tu dlhý text, a zmizol mi. Tak ešte raz :
Ďakujem tým niekoľkým pánom, ktorí sa zastali žien ako vodičiek, resp. ktorí dobrých a zlých vodičov nerozdeľujú podľa pohlavia. Pretože je to hlúposť. |
Ahoj Mio,
všechny přítelkyně, které jsem měl a měly řidičák, byly excelentní řidičky. Zřejmě jsi taky dobrá řidička, takže se vykašli na to, jestli obecně ženy řídí dobře nebo špatně, tady je to marnej boj  _________________ impotentní ježek nepíchá |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sun Feb 08, 2009 4:19 pm Post subject: Re: Ďakujem |
|
|
šipka wrote: | Mia wrote: | Uf, napísala som tu dlhý text, a zmizol mi. Tak ešte raz :
Ďakujem tým niekoľkým pánom, ktorí sa zastali žien ako vodičiek, resp. ktorí dobrých a zlých vodičov nerozdeľujú podľa pohlavia. Pretože je to hlúposť. |
Ahoj Mio,
všechny přítelkyně, které jsem měl a měly řidičák, byly excelentní řidičky. Zřejmě jsi taky dobrá řidička, takže se vykašli na to, jestli obecně ženy řídí dobře nebo špatně, tady je to marnej boj  |
precitaj si jej prispevky a urob si sam obraz o nej .. myslim, ze ona spominala napr. aj to, ze jej jej jedno, ci male dieta u nej v aute vzadu bude priputane ... ak sa mylim a napisal to niekto iny, tak sorry, ospravedlnujem sa. Ked jej tam zoapr nickov na to nieco napisala, uz sa neozvala ...
P.S. kolko si mal tych priateliak co mali vodicak? mala otazka _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
šipka
|
Posted: Sun Feb 08, 2009 6:43 pm Post subject: Re: Ďakujem |
|
|
dulius wrote: | šipka wrote: | Mia wrote: | Uf, napísala som tu dlhý text, a zmizol mi. Tak ešte raz :
Ahoj Mio,
všechny přítelkyně, které jsem měl a měly řidičák, byly excelentní řidičky. Zřejmě jsi taky dobrá řidička, takže se vykašli na to, jestli obecně ženy řídí dobře nebo špatně, tady je to marnej boj  |
precitaj si jej prispevky a urob si sam obraz o nej .. myslim, ze ona spominala napr. aj to, ze jej jej jedno, ci male dieta u nej v aute vzadu bude priputane ... ak sa mylim a napisal to niekto iny, tak sorry, ospravedlnujem sa. Ked jej tam zoapr nickov na to nieco napisala, uz sa neozvala ...
P.S. kolko si mal tych priateliak co mali vodicak? mala otazka | Všechny příspěvky jsem nečetl.
Těch, co měly řidičák, byly čtyři (ze sedmi) _________________ impotentní ježek nepíchá |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Mar 20, 2009 10:07 pm Post subject: |
|
|
Ženská připravuje volské oko a v tom vtrhne do kuchyně muž.
"POZOR !!! POZOR !!! VÍC OLEJE !!!
POTREBUJEME VÍC OLEJE !!!! ZHORÍ TO.... POZOR !!!!
OTOČIT,OTOČIT, OTOČIT.... HONEM !!!
POZOR !!! ZBLAZNILA SI SE ??? TEN OLEJ!!!!
PRO BOHA SŮL !!!! NEZAPOMEN NA SŮL !!!!" KURVA PLOTNA .
Žena už to nevydrží a úplnĚ vynervovaná sa ptá:
"Proč tak řveš ?!? Myslíš že neumím uvařit volské oko ????"
Muž klidným hlasem odpoví:
"To jenom pro představu ,jaké to je když pičuješ do řízení auta" _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Mar 25, 2009 8:39 am Post subject: |
|
|
tak dnes naozaj chybalo malicko, aby som si rozbil auto ....
no hold, zeny za volantom ...
isiel som z jazera, smerom na carrefour krizujes elektricku, si na hlavnej ... zena predomnou na felicii, sla v pohode .. akurat na tej krizovatke, kde bola na hlavnej naozaj neviem z akeho dovodu zrazu zastala a dala prednost autu zlava, co slo z vedlajsej ... myslim, ze abs ma zachranilo, nechapal som, mal som 100 chuti vyskocit z auta a tresnut jej jednu
este dobre, ze som siel v aute sam, a nemal som tam Dianku, lebo boli to riadne flekovacky ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
|