Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

tmave folie na Fuzaca
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Interier, calunenie , vnutorna výbava a doplnky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MajoV

PostPosted: Wed May 21, 2008 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
Pani, a nemylite si to? Vo vyrobe montuju tmave skla a nie folie na skla - vid vybava Urbanite X... Takze porovnavate dve uplne rozdielne veci - sklo vs. folia...

No neviem. Vo vyrobe tam asi tiez davaju folie. Ako inak by si chcel mat tmave skla? Otazna je len technologia. Ak to sklo nie je uplne ciste a nerobi sa to poriadne tak tam mozu vzniknut bublinky. ALe nech sa radsej vyjadri niekto od fachu.
Fjodor

PostPosted: Wed May 21, 2008 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

MajoV wrote:
No neviem. Vo vyrobe tam asi tiez davaju folie. Ako inak by si chcel mat tmave skla? Otazna je len technologia. Ak to sklo nie je uplne ciste a nerobi sa to poriadne tak tam mozu vzniknut bublinky. ALe nech sa radsej vyjadri niekto od fachu.

Pises ASI... Nedavaju vo vyrobe folie, su to skla...
Ako inak?!? A tonovane su ake?!? Tiez foliovane podla Teba?!?
Ked mas auto uz tu, tak Ti dodatocne nalepia folie... Ak si ho kupujes na objednavku, namontuju Ti tam tmave skla, ako uz vo vyssie spomenutej vybave... Snad keby si trval na foliach, by Ti ich dali, zabezpecili... Mozno...
Inak, rozdiel je markantny - folie su lepsie, pokial ide o "videnie" do auta... Ale na druhej strane, deti Ti folie doskrabu, cize "dotrhaju" zvnutra, sklo nie... Wink
PS: Ja uz malu dierku na folii mam, ale od dazdnika, je to trosku poznat... Crying or Very sad Odvtedy vsetky taketo predmety vozim v kufri... Idea
MajoV

PostPosted: Wed May 21, 2008 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
MajoV wrote:

Pises ASI... Nedavaju vo vyrobe folie, su to skla...
Ako inak?!? A tonovane su ake?!? Tiez foliovane podla Teba?!?
Ked mas auto uz tu, tak Ti dodatocne nalepia folie... Ak si ho kupujes na objednavku, namontuju Ti tam tmave skla, ako uz vo vyssie spomenutej vybave... Snad keby si trval na foliach, by Ti ich dali, zabezpecili... Mozno...
Inak, rozdiel je markantny - folie su lepsie, pokial ide o "videnie" do auta... Ale na druhej strane, deti Ti folie doskrabu, cize "dotrhaju" zvnutra, sklo nie... Wink
PS: Ja uz malu dierku na folii mam, ale od dazdnika, je to trosku poznat... Crying or Very sad Odvtedy vsetky taketo predmety vozim v kufri... Idea

Fuuuuuha tak to si ma prekvapil. A dost. Len co su potom tie tmave skla??? To akoze mi chces povedat, ze do skla zamiesaju nejaku primes? Hm. No verim, ze sa tu najde niekto kto mi to vysvetli pretoze ja som bol v tom, ze vsetky tmave alebo tonovane skla su s foliami. Ale rad sa naucim nieco nove. Najlepsie by bolo hodit sem rovno technologiu lebo to asopn bude vyzerat doveryhodnejsie a navyse sa mi nechce googlit teraz.
Fjodor

PostPosted: Wed May 21, 2008 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

To MajoV: Wink
sedlaq

PostPosted: Wed May 21, 2008 4:27 pm    Post subject: Reply with quote

MajoV Tónování autoskel se provádí lepením fólií, nebo vakuovým pokovením skla. V druhém případě musí skla ven do pokovovacího zařízení. http://www.tonovani-autoskel.cz/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gaston

PostPosted: Thu May 22, 2008 5:43 am    Post subject: Reply with quote

Tuhle debatu by asi vyřešilo kdybych to sklo rozbil - dle mého i barva lomu bude tmavá - prostě je to tmavé sklo, nikoliv čiré s fólií... ale radši ,snad pochopíte Smile, to zkoušet nebudu....
DR

PostPosted: Mon May 26, 2008 10:30 am    Post subject: Reply with quote

MajoV: jak konkrétně jsou originál z výroby tónovaná skla u fordů ti neřeknu, ale folie to určitě nejsou. Podle mě je to prostě probarvené sklo - to je výrobně nejjednodušší postup. Jak galvanické pokovení, tak lepení fólií jsou technologie určené především pro dodatečnou montáž na už vyrobené sklo - je jedno, jestli už je namontované na autě, nebo leží v papírové krabici ve skladu.

Když tě to tak zajímá, tak se zeptej prodejce, buď to bude vědět, nebo ti to zjistí.
View user's profile Send private message Visit poster's website
MajoV

PostPosted: Mon May 26, 2008 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:
MajoV: jak konkrétně jsou originál z výroby tónovaná skla u fordů ti neřeknu, ale folie to určitě nejsou. Podle mě je to prostě probarvené sklo - to je výrobně nejjednodušší postup. Jak galvanické pokovení, tak lepení fólií jsou technologie určené především pro dodatečnou montáž na už vyrobené sklo - je jedno, jestli už je namontované na autě, nebo leží v papírové krabici ve skladu.

Když tě to tak zajímá, tak se zeptej prodejce, buď to bude vědět, nebo ti to zjistí.

ok ste vacsina tak asi mate pravdu. Ale to s tym predajcom asi nemyslis vazne. Alebo si nikdy nebol v BA servise. Tam Ti povedia co chces pocut. Urcite by som necakal ze to budu vediet. Je to taky divny servis...
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue May 27, 2008 7:31 am    Post subject: Reply with quote

MajoV: tak sa spytaj v inom servise, nie vsetky servisy su divne Smile
jader

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 2:32 pm    Post subject: folie Reply with quote

Dulius tak som na budúci týžden v stredu objednaný na fólie tam kde si bol aj ty. Vieš mi ešte poradiť na čo si dať pozor a pod. Predbežne som rozmýšľal nad nie celkom tmavými fóliami /to čo máš ty na zadnom skle/.

Last edited by jader on Thu Jun 19, 2008 2:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 4:18 pm    Post subject: Re: folie Reply with quote

jader wrote:
Dulius tak som na budúci týžden v stredu objednaný na fólie tam kde si bol aj ty. Vieš mi ešte poradiť na čo si dať pozor a pod. Predbežne som rozmýšľal nad nie celkom tmavými fóliami /to čo máš ty na zadnom skle/.

nazdar ... je to seriozny chlapik .. v pohode mozes byt aj v garazi, ked to bude montovat ! ja som sa aj pozeral ... uvidis ako sa dava dole sklo zo zadnych dveri napriklad Smile
on ti poradi aj odtien ...
Fjodor

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Ja som bol u neho tiez. Wink Sice ma poslal do TESCO, ale za dve hodky to bolo hotove a k MAX spokojnosti... Wink
mlhoš

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

Ještě mám malou poznámku k tónovaným sklům.Zatmavit čiré bílé sklo lze i ozařováním měkkým radioaktivním zdrojem,myslím že kobaltovým zářičem. Používá se v některých zdravotnických provozech,výrobnách ke sterilizaci zdravotního materiálu.Manželka kdysi pracovala v podniku ,kde měli tento zdroj měk.záření.Před cca.10-15 roky jsem vyráběl skříňku na Hi-Fi zařízení.Na přední dvířka jsem použil přesný skleněný přířezy.Aby nebylo dovnitř zcela vidět,tak sem ty skla nechal trochu zatmavit výše zmíněným způsobem.Údajně to sklo má časem opět zesvětlat,ale zatím jsem nepostřehl nějaké změny.
View user's profile Send private message Send e-mail
pirat

PostPosted: Fri Jun 20, 2008 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

mlhoš wrote:
Ještě mám malou poznámku k tónovaným sklům.Zatmavit čiré bílé sklo lze i ozařováním měkkým radioaktivním zdrojem,myslím že kobaltovým zářičem. Používá se v některých zdravotnických provozech,výrobnách ke sterilizaci zdravotního materiálu.Manželka kdysi pracovala v podniku ,kde měli tento zdroj měk.záření.Před cca.10-15 roky jsem vyráběl skříňku na Hi-Fi zařízení.Na přední dvířka jsem použil přesný skleněný přířezy.Aby nebylo dovnitř zcela vidět,tak sem ty skla nechal trochu zatmavit výše zmíněným způsobem.Údajně to sklo má časem opět zesvětlat,ale zatím jsem nepostřehl nějaké změny.

A v noci to pekne svieti ? Smile))
yatess55

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 8:49 am    Post subject: Reply with quote

a to este vcera nebolo vsetko, som mojmu tatosovi dal totiz spravit folie na okna za 2500sk, v trnave vedla autocomodexu. chalani mi to spravili aj ked som prisiel az vecer o pol siestej, trvalo to dve hodiny. Len skoda ze pri monazi posledneho plastu na dvere, to majsterko odflakol, ked aj zistil ze jeden plastovy uchyt sa proste nejako uvolnil a odrthol a uz mi nedolieha cely ten tapacir na zadnych dverach. Musim sa na to pozriet sam.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Interier, calunenie , vnutorna výbava a doplnky All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
Page 4 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum