View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
vls

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 9:45 am Post subject: |
|
|
Gil :
no to je presne to co vravim, jeden kupil predlzenu zaruku za 3000 a usetril 30 000, lebo sa mu po 4 rokoch podrbala prevodovka.
inych 500 ludi kupilo predlzenu zaruku po 3000, nepodrbalo sa im nic a ford ziskal 1,5 melona.
to je rovnaka retorika ako u poistovacich agentov, preto sa poistuje aj ten co nema na zivobytie a preto je financne sprostredkovanie oblast s najvacsimi prijmami v ekonomike...
ja osobne nie som ucastny ani v masinerii poisteni ktore nie su nevyhnutne, ani v predlzenej zaruke, len to som tym chcel povedat...
 _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 10:07 am Post subject: |
|
|
vls, preberame financie a poistovnictvo? Je to dost zložitá téma. No napr. nepoistiť stavbu je dost velky hazard, omnoho väčší ako nepoistiť práčku.
Či kúpiť predlženu zaruku, alebo nie, je rozhodnutie každeho jednotlivca s dopadom vsetkych suvislosti na to.
Apropo, mam taky dojem, že predlžena zaruka je asi drahsia než 3 tisic korun. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 11:26 am Post subject: |
|
|
No tohle bych nějak neřešil. To je stejný jako udělat si havarijní pojištění nebo ne. Zkrátka buď majitel chce prodlouženou záruku nebo ne. To už je na něm. V tom mu asi nikdo radit nemůže. No to se mi to kecá, když sem jí dostal zdarma na 5 let. Ale stejně doufám, že jí nebudu muset nikdy využít.
Stejný je to i s tou asistenční službou. Koupit nebo ne? Opět je to pouze na majiteli. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 12:05 pm Post subject: |
|
|
duves :
citaj, napisal som poistenia ktore nie su nevyhutne.
neriesime poistovnictvo, osobne mam poistenu budovu, stavbu, zariadenie, povinnu auto, havarijnu auto, skodu zamestnavatelovi, je to dost? ja neviem...
mna len nadvihlo ze Gil necital este vacsi blud nez moj prispevok o mojom nazore na zbytocnost kupy zaruky.
ford tento produkt urcite nerobi z lasky k vlasti.
komu produkt vyhovuje, ten si ho kupi.
pokym to nie je tak, ze ho ford nuka a v skutocnosti ho nedostanes - vid starsie prispevky na tuto temu, ktore som nepisal ja.... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
Back to top |
|
 |
geralt
|
Posted: Tue Mar 03, 2009 12:21 pm Post subject: |
|
|
Díky všem za reakce, budeme to muset ještě doma probrat.
Trochu jsem znejistěl ohledně bočních airbagů. Žádný dealer totiž nemá skladem vůz jimi vybavený, znamenalo by to zadaní do výroby a čekání odhadem prý 2-3 měsíce... Různých skladovek je jinak dostatek. Váhám tedy, zda kvůli bočním vakům čekat, u skaldového vozu roste šance na atraktivní slevu. |
|
Back to top |
|
 |
vbalko
|
Posted: Wed Mar 04, 2009 10:24 am Post subject: |
|
|
Minuly tyzden som sa aj ja stal stastnym majitelom FoFu. Kupoval som ho v KE v SZILCARE ako predvadzacie vozidlo - FlairX 1.6i 100k, Cierna metaliza ako bonus som dostal odnimatelne tazne zariadenie, tmave folie, laktovu opierku, zimne + letne gumy a koberceky. Povinna vybava je samozrejmost. Kedze tu na vychodnom slovensku mame pomerne vysoku hustotu predajcov Ford (Presov, Kosice, Humenne, Poprad) - pochodil som viacero predajcov a ta predvadzacka v SZILCARE sa mi najviac pozdavala vdaka najlepsim bonusom.
Rozhodoval som sa povodne medzi Nissan Note a FoFu, ale FoFu to vyhral na vybave a jazdnych vlastnostiach za rovnaku cenu. Nissan bol iba 1.4.
Zatial som so svojim tatosom spokojny, len som zistil, ze mi fuka horuci vzduch na nohu aj ked je fukanie nastavene na predne sklo - budem sa musiet pozriet kde je pes zakopany. |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Mar 04, 2009 2:08 pm Post subject: |
|
|
vbalko: nazdarek, som rad ze si so szilcarom, aj s Fusikom spokojny ... a som rad, ze dalsi Kosican ako ja je medzi nami.
Prajem vela stastnych km ... ohladom fukania na nohy, citaj: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=308 _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Rotteno
|
Posted: Wed Mar 04, 2009 10:59 pm Post subject: |
|
|
Zdravim všetkých! ja som sa tiež pred týždnom stal majitelom FoFu a zatial som velmi spokojný. Taktiež ho mám zo Szilcaru z KE ....
vbalko: na tej tvojej predvadzacke som sa pekne vyšantil a tiež som o nej uvažoval ... ale nakoniec som vzal 1,4ku ... mne osobne uplne stači .... Po tom co som tu pred kupou cital o spotrebe tak som sa pripravil na pociatocne vyssiu oproti papierovym hodnotam ... ale mam už po 100km priemerku pri lahšej nohe 6,2 takže pohoda klídek  _________________ Ford Fusion 1,4 80k Flair X 2009 Avalon |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 7:26 am Post subject: |
|
|
Rotteno wrote: | Zdravim všetkých! ja som sa tiež pred týždnom stal majitelom FoFu a zatial som velmi spokojný. Taktiež ho mám zo Szilcaru z KE ....
vbalko: na tej tvojej predvadzacke som sa pekne vyšantil a tiež som o nej uvažoval ... ale nakoniec som vzal 1,4ku ... mne osobne uplne stači .... Po tom co som tu pred kupou cital o spotrebe tak som sa pripravil na pociatocne vyssiu oproti papierovym hodnotam ... ale mam už po 100km priemerku pri lahšej nohe 6,2 takže pohoda klídek  |
nejako sa roztrhlo vrece s vychodnarmi
aj tebe prajem vela stastnych km a uzivaj si ho  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
vbalko
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:51 am Post subject: |
|
|
Rotteno wrote: | Zdravim všetkých! ja som sa tiež pred týždnom stal majitelom FoFu a zatial som velmi spokojný. Taktiež ho mám zo Szilcaru z KE ....
vbalko: na tej tvojej predvadzacke som sa pekne vyšantil a tiež som o nej uvažoval ... ale nakoniec som vzal 1,4ku ... mne osobne uplne stači .... Po tom co som tu pred kupou cital o spotrebe tak som sa pripravil na pociatocne vyssiu oproti papierovym hodnotam ... ale mam už po 100km priemerku pri lahšej nohe 6,2 takže pohoda klídek  |
Mno ja som prechadzal z Nissan Primera, takze som sa bal, ze ani 1.6 nebude stacit na to co som zvyknuty. No bol som milo prekvapeny - tych 100 konikov taha velmi pekne - sice v dvojke nema taky nastup ako primera - ale predsa len to nie je 2 - liter ani stredna trieda
Btw ja som o inej ako 1.6 benzin ani neuvazoval aj z dovodu, ze dochadzam z presova do ke do prace po dialnici a tam by asi 1.4 nebola velmi hospodarna _________________ Ford Fusion 1.6i 16V 100k, Flair X, Black Panther, Folie
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 10:59 am Post subject: |
|
|
vbalko wrote: |
Btw ja som o inej ako 1.6 benzin ani neuvazoval aj z dovodu, ze dochadzam z presova do ke do prace po dialnici a tam by asi 1.4 nebola velmi hospodarna |
No malo by sa to prejavit pri tej 130-ke. Tam to 1,4 nahana spotrebou. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
vbalko
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 11:16 am Post subject: |
|
|
ono uz aj pri stovke by sa to malo prejavit - aj ked v mensom. Nemate niekto priebeh krivky vykonu a krutaku u tychto dvoch motorov? _________________ Ford Fusion 1.6i 16V 100k, Flair X, Black Panther, Folie
 |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 11:51 am Post subject: |
|
|
fordie charakteristiky stretnes len nahodou...
tu je uplna charakteristika pre 1,25l ford zetec :
http://www.ksd.tul.cz/studenti/texty/ZVM/VM-5pr.pdf _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
Back to top |
|
 |
vbalko
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 11:58 am Post subject: |
|
|
Mno ja som niekde videl graf priebehu vykonu a krutaku pre 1.6 - len si za pana neviem spomenut kde _________________ Ford Fusion 1.6i 16V 100k, Flair X, Black Panther, Folie
 |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:04 pm Post subject: |
|
|
xxnobody sem daval nejaky graf, ale klasicky to dal niekam, kde si to nevieme pozriet ... bolo to tu: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=261
inak hore mate tlacitko hladat, naozaj to vie pomoct  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
|