Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Chcípá motor / diesel 1.4
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pavlis

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 9:55 am    Post subject: Chcípá motor / diesel 1.4 Reply with quote

Prosím o radu, u naftového motoru 1,4 najednou začne svítit kontrolka s ozubeným kolem a motor po chvíli sám chcípne souběžně s rozsvícenou kontrolkou s tou turbinkou. Po znovu startování turbinka stále svítí a motor nejde nastartovat. Druhý den ráno zkusím nastartovat , kontrolky zhasnou všechny , motor naskočí a bliká ,i chvílemi přestane blikat, kontrolka s ozubeným kolem,ale motor šlape jak hodinky . Závada trvá třetí den tak nevím zda to bude pravidlo,ale po cca 3 minutách chodu motoru ozubené kolo začne blikat stále a motor po cca 1 minutě chcípne a už nejde natočit, protože svítí stále ta turbinka. Vsadim se že motor naskočí zítra ránoa vše se bude opakovat. Zkusím to vše provést znovu ještě tři noci,a pak to dám servisu abych měl co nejvíc informací. Nesetkal jste se někdo s podobnou závadou. Děkuji.
Back to top
View user's profile Send private message
zdenal8

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 10:00 am    Post subject: Reply with quote

No to ozubené kolo značí závadu motoru. Může to bejt třeba i špatný palivo. No každopádně by si s tim měl vyrazit do servisu. Akorát teda nějak nechápu, co myslíš tou turbínkou. Jestli to neni značka ňJ, nebo žhavení?

www.fordfans.cz
Back to top
pirat

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 6:26 pm    Post subject: Re: Chcípá motor Reply with quote

pavlis wrote:
Prosím o radu, u naftového motoru 1,4 najednou začne svítit kontrolka s ozubeným kolem a motor po chvíli sám chcípne souběžně s rozsvícenou kontrolkou s tou turbinkou. Po znovu startování turbinka stále svítí a motor nejde nastartovat. Druhý den ráno zkusím nastartovat , kontrolky zhasnou všechny , motor naskočí a bliká ,i chvílemi přestane blikat, kontrolka s ozubeným kolem,ale motor šlape jak hodinky . Závada trvá třetí den tak nevím zda to bude pravidlo,ale po cca 3 minutách chodu motoru ozubené kolo začne blikat stále a motor po cca 1 minutě chcípne a už nejde natočit, protože svítí stále ta turbinka. Vsadim se že motor naskočí zítra ránoa vše se bude opakovat. Zkusím to vše provést znovu ještě tři noci,a pak to dám servisu abych měl co nejvíc informací. Nesetkal jste se někdo s podobnou závadou. Děkuji.
Kontrolka spirala je bud na zhavenie, alebo aj ked mas upchate trysky na vstrekoch, pripadne inak znicene vstreky. Ta kontrolka koliesko ma v sebe vykricnik ? Ak blika je to porucha prevodovky (automaticka), alebo motora.
haplo602

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 10:33 am    Post subject: Re: Chcípá motor / diesel 1.4 Reply with quote

pavlis wrote:

no ja by som to do servisu poslal hned, za tie 3 noci mozes vyrobit len vacsiu skodu ... potom zaplatis drahsiu opravu ...
pavlis

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 8:26 pm    Post subject: Asi už vím Reply with quote

Zkusil jsem hned tenden po první odpovědi jinou naftu ze svého kanistru a připojil za filtr a dnes odpoledne asi zřejmě po vyprázdnění toho v.tlakového vstřikování motor naskočil bez svítících kontrolek a začal šlapat, ale brzy z kanistru nafta zmizela/asi přepadem do nádrže/ a tak jsem honem připojil nádrž v autě a motor šlapal asi 5 minut. Pak jsem ho vypnul, poněvadž mám i jinou práci a pak jsem nastartoval během 2 hodin několikrát amotor naskakoval stále. Tak mi to bylo divný ,že beru naftu z nádrže a jde to. A najednou se objevila kontrolka s ozubeným kolem a šlus.Mladý asi tankovali u Lukoilu nebo někde v JZD.Takže nádrž zátku na dně nemá, pod sedačkama zátka taky není,tak auto postavím zadkem nahoru a připojím starý filtr a na druhý konec nasunu hadičku a vycucnu nádrž. A pak budu zase 3 rána vystartovávat naftu ze vstřikování a budu doufat, že to chytne a bude to tou naftou. Dík za tipy.
Back to top
pavlis

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 8:30 pm    Post subject: Turbinka Reply with quote

Mě to připadalo jako turbinka ,nevím proč ,a on je to motůrek.
Back to top
haplo602

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 1:22 pm    Post subject: Re: Asi už vím Reply with quote

pavlis wrote:
Zkusil jsem hned tenden po první odpovědi jinou naftu ze svého kanistru a připojil za filtr a dnes odpoledne asi zřejmě po vyprázdnění toho v.tlakového vstřikování motor naskočil bez svítících kontrolek a začal šlapat, ale brzy z kanistru nafta zmizela/asi přepadem do nádrže/ a tak jsem honem připojil nádrž v autě a motor šlapal asi 5 minut. Pak jsem ho vypnul, poněvadž mám i jinou práci a pak jsem nastartoval během 2 hodin několikrát amotor naskakoval stále. Tak mi to bylo divný ,že beru naftu z nádrže a jde to. A najednou se objevila kontrolka s ozubeným kolem a šlus.Mladý asi tankovali u Lukoilu nebo někde v JZD.Takže nádrž zátku na dně nemá, pod sedačkama zátka taky není,tak auto postavím zadkem nahoru a připojím starý filtr a na druhý konec nasunu hadičku a vycucnu nádrž. A pak budu zase 3 rána vystartovávat naftu ze vstřikování a budu doufat, že to chytne a bude to tou naftou. Dík za tipy.

no ja tankujem LUKoil pomerne pravidelene a ziadne problemy som zatial nemal ... necvrkol tam omylom trocha benzinu a potom sa spamatal a dotankoval diesel ? Smile
pavlis

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Neřeknou pravdu.
Back to top
pavlis

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

Takže v sobotu jsem vycucal celou nádrž a nalil naftu z OMV 6 litrů-motor naskočil a šlapal v pohodě. Tak jsem si řekl mám vyhráno a je hotovo a je to tou naftou.Tak jsem si řekl že když už tak vyměním olej a vypustil jsem ho , že nechám do nedělního rána vykapat a zavolám mladejm aby přinesli olej,který jsem jim před nedávnem dal aby si ho nechali vyměnit.A ejhle, někde chlastali a celou neděli až do pondělí 11hod nebyli k zastižení i mobily měli vypnutý aby mohli chrápat. Tak jsem nad tím celou neděli a pondělí dopoledne stál a nemohl nic dělat.Pak ten olej přineslia já ho nalil a nastartoval normálně s naftou z nádrže . A už tam zase začala blikat ta blbá kontrolka s ozubeným kolem po chvíli se objevil motůrek a šlus.A nastartovat nešlo ,protože svítil motůrek. Tak po poledni zase chvíli šel a zase šlus. A večer to samý.Už jsem myslel že do toho auta kopnu a v tu chvíli jsem si vzpomněl, že jsem v mezidobí vyšrouboval zátku od nádrže a byl slyšet podtlak, tak jsem ji povolil a zase si cucla, nechal jsem ji otevřenou a startoval jsem, stále tam blikalo to ozubený kolo a na popáté kontrolka zhasla a motor šlape,pánové šlape!!!!už 20 minut!!!Tak jsem zvědav zítra ráno a když to půjde zajedu s tou zátkou do Forda aby mi ukázali jinou, jestli s tou mojí něco není, nebo není někde jinde něco na odvzdušnění nádrže?Ve MB Vitu když natankuju až po okraj tak tam něco někde vyteče pod autem.Děkuji.
Back to top
vbalko

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 8:51 am    Post subject: Reply with quote

Hmmm - to som si vsimol aj u mna, ze ked tankujem - odsrubujem zatku a zasici podtlak. Dufam, ze nenastupia problemy so startovanim ako u teba... Wink
Liboro

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 9:25 am    Post subject: Reply with quote

Zasičanie je normálne a nespôsobuje žiadne problémy. Čo sa týka pavlisa, myslím, že tu nie je priestor na nejaké domáce skúšanie, osobne riešim tiež veľa vecí doma, ale s takýmto problémom by som vôbec neváhal a okamžite by auto putovalo do servisu!
pavlis

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes jsem nasadil zátku a za 3 minuty to chcíplo a nastartuju až večer.Asi tam dám zátku z véesky.
Back to top
pavlis

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 8:54 am    Post subject: Reply with quote

Ještě se zeptám na jednu věc:Co se stane ,když ucpu potrubí s vracející se naftou do nádrže?Děkuji. Jen mi prosím nepište proč bych to dělal a že můžu poškoit motor, jen teoreticky. Uchlastá se motor?Děkuji.
Back to top
pavlis

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Ucvakl jsem dva závity z vnější pružinky ze zátky a jezdim.
Back to top
vls

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 11:58 am    Post subject: Reply with quote

pavlis :

myslim, ak upchas vratku paliva, stupne tlak paliva za cerpadlom. motor sa neprechlasta, to riadia vstekovace. nepoznam fordy, na niektorych motoroch sa sleduje tlak paliva, ale kvoli tomu, aby nebol nizky. mozno ford hlasi chybu aj ked je tlak paliva vyssi ako treba. ma to urcitu logiku.
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum