Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

skusenosti so servisom
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
duso

PostPosted: Fri Jan 11, 2008 6:55 am    Post subject: servis 1.rok Reply with quote

V stredu som absolvoval 1. servis. prehliadku v Nitre. Prístup celkom v pohode. Moja otázka čo budú v prvej prehliadke robiť ich zjavne zaskočila. Cenu mi pred servisom dali do 5.000,- SKK. Keďže som tam bol hneď ráno auto do 10 min. zobrali. Požiadal som ich o vyrovnanie zadných piatych dverí (ľavá strana "vytŕčala") a pýtal som sa ako je to s deklarovanou spotrebou podľa TP, keď sa mi ju nepodarilo nikdy dosiahnuť. Na to som riadnu odpoveď nedostal. Nakoniec som si auto prevzal a zaplatil 5.485,- (že navyše dopĺňali prevádzkové kvapaliny a kontrolovali lak karosérie.)
budkacik

PostPosted: Fri Jan 11, 2008 9:04 pm    Post subject: Reply with quote

Co takto skusit ist do Rakuska?
Z BA je to na skok.

Dnes som sa bol pytat v Nemecku na servisnu prehliadku na moj Diesel.
Na SK sa mozno dostanem v marci a uz teraz mam 18000 km. Kupovany 1.4.2007.

Povedali mi, ze cena 120 eur. S vymenou oleja. Viac doverujem Nemcom. Ti nepotrebuju ukradnut par deci oleja Smile

V Kosiciach som bol pred odchodom do DE doplnit olej a chladiacu kvapalinu, mne sa s tym babrat nechce. Povedali, ze treba 2 dcl, bol som pri plneni, dal tam asi tolko, max 3 dcl a na fakture bolo pol litra. Ale bolo to len okolo stovky rozdiel a ani som si to na mieste nevsimol, bo som mal celodennu cestu pred sebou.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Bobeš

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 9:57 am    Post subject: Drobná zkušenost Reply with quote

doporučuji při předání vozu do servisu upozornit na stav plastové mřížky chladiče a při převzetí zkontrolovat. Mechanici Fordu jsou jistě experti na odstranění závady ale při zacházení s vozem jsou to čuňata. Pokud zjistíte utrženou mřížku např. druhý den při dolévání kapaliny do ostřikovače, je vám to na nic. Servis Auto-in Pardubice.
Back to top
View user's profile Send private message
MajoV

PostPosted: Mon Feb 25, 2008 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

To uz nikto nechodi do servisov? Prosim pridavajte sem skusenosti. Len tak mozme dokazat, ze infromacie a referencie na servisi su nad zlato. A mozno sa ten pristup zlepsi.
Pridavam zaujimavy poznatok jedneho znameho, ktory sa podeilil aj na FUCUS fore:

No ked chces kvalitny servis , tak sa velkym , opakujem velkym oblukom vyhni servisu FORD SUMMIT Bratisalva, ktory je na zlatych pieskoch. Dal som tam auto na malu opravu a pokazili uplne vsetko , co sa dalo , znicili mi podbeh, lebo im padlo auto zo zdvihaka , vymenili mi svetlo , aj ked mu nic nebolo , nastriekali blatnik , ktory menili na uplne inu farbu , podblatnik vypadaval , jednoducho tam nechod ani za vsetky drobne. Prihlas sa na nase ford forum www.ford-focus.cz , registracia je zadarmo a mas tam nie len ten moj priklad , ako tam clenom pokazili auta. Autorizovany FORD servis , ktory ti mozem odporucit a kde jedine uz teraz jazdim je FORD v Banovciach , je to vlastne importer FORDOV na slovensko. Ak mas nejake otazky , tak sa pytaj ...ale pre tvoje dobro a dobro tvojho auta sa vyhni oblukom FORD SUMMIT Bratislava, ani na garancku by som tam nesiel ,ale to je zasa na dalsi pribeh

Je to na Vas, ale urcite to stoji za zamyslenie.
MajoV

PostPosted: Mon Feb 25, 2008 7:51 pm    Post subject: Reply with quote

Pridavam link. Najlepsi je ten naraznik. Aj ked sa to snazil zachranit nejaky servisak zo summitu na tom fore ale myslim, ze niet co riesit.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=7181&st=0&sk=t&sd=a
Hanysek

PostPosted: Mon May 19, 2008 9:21 am    Post subject: Reply with quote

Nevite nahodou nekdo,jak je to se srvisovanim?Byl jsem u znameho,ktery ma servis a vzdy mi opravoval Focuse a rikal,ze muzu bez problemu k nemu jezdit na vymeny oleje,filtru atd. i ted,ze nemusim mit strach,ze prijdu o zaruku,bo by mi i dal razitko do servisni knizky,ale jsem z toho trochu nervozni,i kdyz ma ten servis jen na Fordy.Taky mi bylo receno,ze do autorizovaneho servisu se nemam ani jezdit ptat,jestli mi to povoli servisovat jinde,bo by mi samozrejme rekli,ze nesmim,at neprijdou o penize,ale opravdu se mi nechce davat tem vydriduchum kolem 3000 za vymenu oleje,kdyz to muzu mit,ani ne za polovinu v uplne stejne kvalite.Nemate nekdo s tim zkusenosti?
Back to top
DR

PostPosted: Mon May 26, 2008 9:14 am    Post subject: Reply with quote

Hanysek wrote:
...Taky mi bylo receno,ze do autorizovaneho servisu se nemam ani jezdit ptat,jestli mi to povoli servisovat jinde,bo by mi samozrejme rekli,ze nesmim,at neprijdou o penize

Tvůj známý úmyslně lže a pomlouvá fordí servis, proč?

Už jsem to tady psal. Do autorizovaného servisu opravdu nemusíš jezdit a při tom o záruku nemusíš přijít. Ovšem je potřeba důsledně dodržet stanovené podmínky http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?p=54163#54163 A především musíš být schopen věrohodně prokázat, že ti v tom neautorizovaném servisu při prohlídce vyměnili a zkontrolovali všechno, co měli. Jinak můžeš mít s uznámím záruky problémy.

Kdyby ses do fordího servisu zašel zeptat, co je potřeba pro uznání záruky při servisování v neautorizovaném servisu, tak možná zjistíš, že toho moc neušetříš. Ale nic by ti nezakazovali, to se klidně vsadím.

Ono totiž s tou zárukou to není zdaleka tak jednoduché. Protože to neschvaluje servis, ale přímo generální zastoupení fordu pro danou zemi (samozřejěm neschvalují každou reklamaci samosatně, ale jezdí oprávněnost uznání záruky do servisů kontorlovat). A ti udělají všechno pro to, aby nemuseli zaplatit na zárukách ani o haléř víc, než je nezbytně nutné. Spoustu nákladů na reklmace tak musí nést přímo servis. A potom opravdu nemá zájem na tom, aby nějak vycházel při reklamacích vstříc zákazníkovi, který auto servisuje někde úplně jinde.

Navíc, v případě servisu mimo autorizovaný servis samozřejmě záruku na práci a dodaný materiál drží ten "neautorizovaný" servis. Může se stát, že s nějakým problémem budeš pendlovat od forda k tomu garážisotvi a zase zpátky a oba se budou vymlouvat, že příčina problému je v práci toho druhého.

Nechci nikoho strašit a přesvědčovat, že jedině autorizovaný servis, ale kdo se rozhodne jezdit jinam, měl by době vědět, na co si dávat pozor a jaké s tím mohou být spojené komplikace. Ono to opravdu není jen o výměně oleje - který často ani autorizované servisy nepoužívají ten správný, natož pak garážisté.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hanysek

PostPosted: Tue May 27, 2008 9:39 am    Post subject: Reply with quote

Diky,to jsem chtel vedet.ja jsem mel v umyslu jezdit jen na ty vymeny oleje a filtru,jinak opravy bych nechaval autorizovanemu servisu.jeste to zvazim a poinformuju se primo ve fordu co mi tam na to reknou a uvidim.
Back to top
Fraga

PostPosted: Tue May 27, 2008 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

My chodíme meniť olej sem: http://www.oilpartner.sk/ človek je pri tom ako mu s autom robia, a vidí čo mu do motora aj lejú. Olej je krásne číri, nový. Dofúkajú gumy, povysávajú, my sme spokojní. Ale na tie garančky sa asi Fordu nevyhneme Sad
Back to top
duves

PostPosted: Tue May 27, 2008 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:
My chodíme meniť olej sem: http://www.oilpartner.sk/ človek je pri tom ako mu s autom robia, a vidí čo mu do motora aj lejú. Olej je krásne číri, nový. Dofúkajú gumy, povysávajú, my sme spokojní. Ale na tie garančky sa asi Fordu nevyhneme Sad

Poznam z videnia (denne), ak nebude problem, mozem navstivit pri garančke.
sedlaq

PostPosted: Wed May 28, 2008 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

Fraga Z toho, že je olej krásně čirý rozhodně nepoznáš, jestli splnuje fordí specifikaci.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fraga

PostPosted: Thu May 29, 2008 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

To je síce pravda, ale aspon vidím, že mi tam nelejú použitý Wink pretože si celý čas pri aute Wink tak isto nemá čas ti tam vymontovať niečo funkčné a nahradiť niečim iným. máš tam kamery a vidíš čo sa robí pod autom...
Back to top
MajoV

PostPosted: Thu May 29, 2008 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:

Tvůj známý úmyslně lže a pomlouvá fordí servis, proč?

->DR, ze ty robis v nejakom Ford servise? Nic proti original servisom. Aj tak tam budem musiet ist. To je jasne. Ale s pristupom aky maju k zakaznikom niektore z nich, robia velmi zlu povest original servisom. Staci len nahliadnut o par prispevkov vyssie kde som uviedol aj link na "spokojneho" zakaznika servisu Summit Bratislava. Je to velmi smutne jednanie. A zla povest sa tazko ziskava spat. Lebo spokojny zakaznik sa len tak nepochvali ale nespokojny pokazi povest na dlhy cas.
duves

PostPosted: Fri May 30, 2008 7:12 am    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:
To je síce pravda, ale aspon vidím, že mi tam nelejú použitý Wink pretože si celý čas pri aute Wink tak isto nemá čas ti tam vymontovať niečo funkčné a nahradiť niečim iným. máš tam kamery a vidíš čo sa robí pod autom...

Takto si to predstavujem aj ja. A podla toho, čo písali niektorí, tak BA Summit-u sa je treba vyhnut oblukom. No čo už, do Trnavy to nemam daleko.
Fraga

PostPosted: Fri May 30, 2008 10:59 am    Post subject: Reply with quote

Fajn dobre vedieť, kam na garančku neisť. A to mam hned pod nosom :evil:Je v Ba este niekde Ford? než Summit? Ok TT tiež nie je ďaleko. Ale len čo skončia garančky tak budem chodit do OP ako som napísala. Kedže som sa vo forde pýtala povedal, ze zo začiatku môžem zabudnúť aby som šla meniť olej inam ako k nim Evil or Very Mad Ok tak potom tiež skúsime tu TT ale to je ešte ďaleko.

A toto síce nebol servis od Forda, ale s ibizou sme šli na garančku a po nej ked sme sa vrátili niečo tam začalo chrčať a robí to dodnes a predtým nerobilo Evil or Very Mad niečo tam vymenili, pre auto sme si šli na durhý den, takže času mali dosť. Takže to bude asi problém väčšiny servisov! Napriek tomu MajoV si myslim, že dobrá reklama sa robí sama, tak isto ako tá zla hoci tú zlú ťažšie zrušíš. Prečo by som nepovedala, kde sa mi o auto dobre postarali ak je to pravda? Napr. ako v tom Oil Partner?
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
Page 2 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum